Acasă Economic Încă o jumătate de lună pentru înscrierea în concursul „Energy Globe Award“

Încă o jumătate de lună pentru înscrierea în concursul „Energy Globe Award“

757
0
DISTRIBUIȚI

l anul trecut, pietreanul Alexandru Ciaglic a fost aproape de marele premiu, cu proiectul „Eco-Route – Încarcă viitorul“

Cetăţenii care au proiecte, idei sau iniţiative inovatoare în domeniul eficienţei energetice şi protejării mediului înconjurător mai au la dispoziţie încă o jumătare de lună pentru a-şi înscrie proiectele în cadrul competiţiei „Energy Globe Award“. Compania E.ON a prelungit termenul pentru înscrierea proiectelor în concurs până pe 16 iunie, termenul iniţial fiind stabilit pe 31 mai. Decizia companiei are la bază ideea de a oferi cât mai multor persoane ocazia să îşi înregistreze iniţiativele în competiţie pe portalul www.energyglobe.ro. Concursul este deschis oricărei persoane fizice sau juridice din România, precum cetăţeni, comune, municipalităţi, societăţi comerciale, instituţii ştiinţifice şi de cercetare, organizaţii de stat, organizaţii neguvernamentale, şcoli sau universităţi.

În funcţie de temă şi adresabilitate, proiectele înscrise vor fi grupate în cinci categorii: „Companii“, „Municipalităţi“, „Do it yourself“, „Tineret şi idei“. Dacă în primele patru categorii sunt eligibile proiectele aflate în diverse faze de realizare, în cea de-a cincea categorie vor fi incluse doar acele iniţiative sau idei încă neimplementate.

Proiectele câştigătoare la fiecare categorie în parte vor fi recompensate cu premii valoroase, vor fi promovate şi se vor bucura de un larg interes din partea opiniei publice. Selectarea şi evaluarea acestora se va realiza de către un juriu independent format din specialişti de renume, iar decernarea premiilor va avea loc în cadrul unei Gale organizate în luna octombrie la Bucureşti. Marele câştigător se va califica la etapa internaţională a Energy Globe Award.

La ediţia de anul trecut a concursului s-a înscris şi un pietrean, însă nu a „prins“ premiul Energy Globe Award. Este vorba de proiectul „Eco-Route – Încarcă viitorul“ a lui Alexandru Ciaglic din Piatra-Neamţ, ce a fost selectat din peste 150 de proiecte înscrise din întreaga ţară, din domeniul eficienţei energetice şi protejării mediului înre-gistrate pe platforma energyglobe.ro. Proiectul „Eco-Route – Încarcă viitorul“ a fost, de altfel, şi singurul înscris în concurs din judeţ.

„Energy Globe Award“, cea mai importantă competiţie la nivel internaţional din domeniul eficienţei energetice şi protejării mediului înconjurător, cu o tradiţie de aproape două decenii, este organizată în România de către compania E.ON începând din anul 2016. La prima ediţie, în competiţie  au fost înscrise peste 150 de proiecte, iar marele premiu a fost de 10.000 de euro.

(Natalia RÎŞTEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here