Acasă Economic Încă un pas pentru reamenajarea albiei Cuejdiului

Încă un pas pentru reamenajarea albiei Cuejdiului

2588
0
DISTRIBUIȚI

Administraţia locală pietreană a mai făcut un pas pentru continuarea investiţiilor începute în perioada 2010-2014 de-a lungul pârâului Cuejdi. În şedinţa de ieri, Consiliul Local a aprobat trecerea albiei din administrarea Apelor Române în administrarea Primăriei, astfel încât să se poată realiza regularizarea şi zonele de promenadă şi parcare, similare cu cele construite în anii trecuţi pe porţiunea dintre sensul giratoriu din zona Unic şi podul de la spital.

„Tema de proiectare, prezentată de Direcţia Urbanism şi Cadastru cu denumirea «Amenajare complexă a pârâului Cuejdiu» – tronsoane (de acoperire în zonele adiacente platformei existente) propune: acoperirea pârâului Cuejdiu în amonte până la podul de la Orion (zona Aurora) cu platforme similare cu cele existente, pe care se vor amenaja locuri de parcare şi zone pietonale; realizarea accesului pe aceste platforme dinspre străzile care delimitează pârâul Cuejdiu

(b-dul Dacia şi strada Orhei); racordarea la platformele existente; devierea reţelelor de utilităţi afectate; (…) decolmatarea şi stabilirea unor măsuri de protecţie a albiei pârâului; amenajarea peisagistică de spaţii verzi şi plantaţii în zonele adiacente precum şi spaţii verzi; amenajarea trecerilor pietonale şi amplasarea unor elemente de mobilier urban pe platforme, incluziv cu asigurarea ilumina-tului public al acestora“, se arată în referatul de aprobare ataşat proiectului de hotărâre. Banii necesari pentru această nouă investiţie vor proveni din fondurile puse la dispoziţie de Uniunea Europeană, proiectul fiind inclus în Planul de Mobilitate Urbană a municipiului. Acesta cuprinde mai multe investiţii si-milare, pe direcţii precum: dezvoltarea serviciilor şi facilităţilor aferente mobilităţii pietonale şi velo, creşterea competitivităţii transportului public sau creşterea accesibilităţii infrastructurii rutiere. (Roxana CHIRILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here