Acasă Administratie Încep lucrările pe drumurile naţionale

Încep lucrările pe drumurile naţionale

1534
2
DISTRIBUIȚI

În ediţia de ieri prezentam problemele cu care se confruntă infrastructura rutieră din judeţul nostru, ieşită destul de „şifonată“ din iarnă. Imediat, Compania Naţională de Infrastructură rutieră a anunţat că a întocmit lista de priorităţi în ceea ce priveşte lucrările de reparaţii pe tronsoanele de drum naţional avute în administrare, inclusiv pe cele care tranzitează Neamţul. „Programul de punere în ordine a infrastructurii rutiere la încheierea sezonului rece“, pentru că aşa se numeşte întreaga operaţiune, a început deja şi se va desfăşura până cel târziu la data de 30 iunie 2018, după cum precizează reprezentanţii companiei.

„Tipurile de lucrări de întreţinere curentă cuprind lucrări la partea caro-sabilă, întreţinerea platformei drumului, toaletări şi igienizări, asigurarea scur-gerii apelor din zona drumului, lucrări privind întreţinerea plantaţiilor rutiere, lucrări de întreţinere curentă a podurilor, pasajelor, podeţelor şi tunelurilor, cât şi lucrări care vizează siguranţa circulaţiei“, se arată într-un comunicat al CNAIR.

În ceea ce priveşte lucrările de pe drumurile naţionale din judeţul Neamţ, acestea sunt gestionate de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi, care anunţă intervenţii complexe. Astfel, înafară de plombările obişnuite, în perioada următoare se va turna covor asfaltic nou pe DN12C Bicaz – Bicaz Chei, pe DN15C între Târgu-Neamţ şi Oglinzi, pe 15B Târgu-Neamţ-Timişeşti şi pe DN 15D Gâdinţi-Poienari.

Proceduri pentru asfaltarea DN15

Tot potrivit Serviciului de Comunicare al DRDP Iaşi, „în luna mai urmează să se finalizeze procedurile premergătoare lucrărilor de asfaltare pe DN15 între Bicaz şi Poiana Teiului“ – vestitul tronson despre care şefii de la judeţ spuneau zilele trecute că nu au nicio informaţie de la compania de drumuri. Iată că, reprezentanţii acesteia confirmă acum că „nu va fi vorba doar de simple plombări, ci de turnare covor asfaltic“. Dacă minunea se va întâmpla anul acesta nu se ştie; important e că în prezent documentaţia premergătoare începerii investiţiei este aproape finalizată.

(Roxana CHIRILĂ)

2 COMENTARII

  1. Dacă se va lucra românește, cu ”pauzele lungi și dese – cheia marilor succese” și dacă scopul principal va fi ”nouă ce ne iese la afacerea asta?” drumul ăsta (DN 15) va fi gata și de calitate când se va învârti soarele în jurul Terrei.
    Să vedem, că de auzit am tot auzit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here