Acasă Eveniment Începe procesul carnagiului de la Feleşti

Începe procesul carnagiului de la Feleşti

1399
0
DISTRIBUIȚI

Judecătoria Roman a constatat legalitatea actelor de urmărire penală şi a dispus începerea procesului în cazul unui cumplit accident, petrecut în primăvara anului 2015; evenimentul soldându-se cu moartea a trei persoane şi rănirea gravă a altor patru. Astfel, la sfârşitul acestei săptămâni, instanţa a dispus ca pietreanul Sergiu Ionuţ Savin să fie tras la răspundere pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare şi ucidere din culpă. În dosar s-au constituit părţi civile familiile Pârţac, Tudor, Grădinaru, Fodor, Efimov, Moldoveanu, Machidon şi Costan. Cel mai probabil, prima înfăţişare va fi anul viitor.

Aşa cum am relatat la vremea respectivă, în dimineaţa de 18 aprilie 2015, pe DN 15D, la Feleşti, în afara comunei Trifeşti, din zona municipiului Roman, Savin (în vârstă de 18 ani) conducea un Opel (înmatriculat NT-02-YHE) în care mai erau patru colegi Andrei Grădinaru (19 de ani), George Efimov (29 de ani), Constantin Machidon (36 de ani) şi Mihai Robert Ionaşcu (22 de ani). Toţi se îndreptau spre ferma de porci din satul Başta (Secuieni), unde urmau să servească la o expoziţie organizată de artistul plastic Ciprian Istrate. La Feleşti, şoferul nu a adaptat viteza, a pierdut controlul volanului, iar autovehiculul a intrat pe contrasens într-un Volkswagen de Vaslui. Acesta era condus de Costel Pârţac (43 de ani), care îl avea pasager pe Ioan Botea (62 de ani). Impactul, extrem de violent, a făcut Opelul bucăţi. În urma accidentului, chelnerii Grădinaru, Efimov şi Machidon au murit, din cauza fracturilor şi a rupturilor de organe.

De asemenea, şoferul Savin s-a ales cu un traumatism cranio-facial şi o fractură de mandibulă, iar cole-gul său Ionaşcu a suferit o fractură de gambă. Totodată, vasluienii din Volkswagen au avut nevoie de îngrijiri medicale, cel mai grav fiind rănit bărbatul de la volan, care a suferit un traumatism cranio-cerebral cu hematom subdural. (Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here