Acasă Social Începe procesul finanţării echipei FC Ceahlăul

Începe procesul finanţării echipei FC Ceahlăul

1262
0
DISTRIBUIȚI

Tribunalul a constatat, în ziua de 16 aprilie, legalitatea rechizitoriului prin care s-a dispus trimiterea în judecată a lui Gheorghe Ştefan (fostul primar de Piatra-Neamţ) şi a hotărât începerea procesului. Până acum, dosarul în care Ştefan este acuzat de trafic de influenţă a fost în cameră preliminară.

Decizia instanţei de sub Pietricica poate fi contestată în trei zile de la comunicare. Dacă se va întâmpla aşa, dosarul se mută la Curtea de Apel Bacău, care va trebui să hotărască definitiv dacă rechizitoriul este legal.

Dosarul care-l vizează acum pe Ştefan (aflat în libertate după ce a fost eliberat condiţionat) se referă la modul în care se făcea finanţarea echipei de fotbal Ceahlăul, în perioada 2010-2011 şi a fost instrumentat de către DNA. Procurorii i-au mai pus sub învinuire, în acest caz, pe Iulian Boghian şi Marian Iftime Nicorici, tot pentru trafic de influenţă.

Conform rechizitoriului, Nicorici, director ANL în 2010, i-a pretins lui Gabriel Marian Diaconu, directorul Tehnocons Utilaje Bucureşti, să remită către SC FC Ceahlăul SA 5% din valoarea lucrărilor pe care societatea urma să le presteze către ANL.

În acest sens a fost încheiat un contract de reclamă şi publicitate între o societate din Slatina şi FC Ceahlăul, care a primit suma de 61.709 lei în perioada 1 octombrie – 27 decembrie 2010.

Procurorii au mai stabilit că Boghian şi Nicorici i-au pretins aceluiaşi director al Tehnocons Utilaje încâ 5% din valoarea altui contract, drept pentru care, prin publi-citate, pe 1 octombrie 2010 au mai fost remişi 61.709 lei.

De asemenea, DNA susţine că Ştefan a pretins de la directorul Construcţii Hidrotehnice Iaşi 3% din valoarea contractelor pe care le avea în derulare cu Hidroelectrica Sucursala Bistriţa, încheind în acest sens şapte contracte de reclamă şi publicitate între Construcţii Hidrotehnice şi FC Ceahlăul, în valoare de 998.000 de lei.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here