Acasă Eveniment Înecaţi în Siret

Înecaţi în Siret

799
0
DISTRIBUIȚI

Duminică (6 august), doi adolescenţi, de 15 şi 16 ani, au murit înecaţi în râul Siret, după ce s-au băgat în apă să se răcorească şi au fost traşi în adâncuri de curenţii foarte puternici.

Primul caz s-a petrecut pe la ora 15. Atunci, băiatul de 15 ani, care se afla la iarbă verde cu prietenii în zona comunei Gâdinţi, a sărit de pe mal în Siret, însă nu a mai ieşit la suprafaţă. Martorii au sunat la 112, iar în zonă au intervenit pompierii  cu o barcă, precum şi un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă. După aproape două ore de căutări, minorul a fost scos din apă fără suflare.

Tot în aceeaşi zi, pe la ora 17, un alt biat de 16 ani , din Sagna, a intrat în apă în zona Ion Creangă. El era la scăldat tot cu nişte amici, a vrut să se răcorească, dar nu a mai fost văzut. Pompierii, anunţaţi şi despre această tragedie, au început căutările, pe care le-au întrerupt la lăsarea întunericului. Ieri dimineaţă, până să vină în ajutor scafandrii, pompierii romaşcani au continuat verificările, cu căngile, reuşind să scoată şi trupul celui de-al doilea minor.

Pentru că, de la începutul lunii, şapte persoane au murit înecate în judeţul nostru, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava“ reaminteşte principalele măsuri ce trebuie respectate pentru prevenirea unor astfel de nenorociri: „Scăldatul să se facă doar în locurile special amenajate; dacă nu ştiţi să înotaţi foarte bine, nu vă aventuraţi în locuri periculoase, nesupravegheate; nu vă scăldaţi în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau de fugă ale râurilor, sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii sunt foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci; respectaţi întotdeauna recomandările administratorului locului de agrement şi folosiţi întotdeauna echipamentul de protecţie furnizat de acesta!“.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here