Acasă Sport Înot – Campionatul Naţional de Poliatlon, cadeţi 12-14 ani:Recorduri personale corectate pentru...

Înot – Campionatul Naţional de Poliatlon, cadeţi 12-14 ani:Recorduri personale corectate pentru Ana-Maria Alexandra Ştefură

1123
0
DISTRIBUIȚI

În ultimul ei an la categoria cadeţi, sportiva Ana Maria Alexandra Ştefură (13 ani) a reuşit să-şi corecteze propriile recorduri în mai multe probe înscrise pe durata reuniunilor Campionatului Naţional de Poliatlon. Concursul a fost rezervat ca-tegoriilor 12-14 ani şi s-a desfăşurat în ba-zinul olimpic de la Piteşti, începând de jo, 14 decembrie şi până ieri, 17 decembrie. Alături de eleva antrenorului Adrian Zaharia de la CS Delmadi Piatra-Neamţ, în competiţie, la start s-au mai prezentat alţi 430 de concurenţi, legitimaţi în cadrul a 59 de grupări de profil din ţară. De la 1 ianuarie, Ana-Maria Ştefură va promova în cadrul categoriei juniorilor. Obligată de regulament, sportiva pietreană a trebuit să concureze în toate cele şase probe impuse: 100 de metri în toate cele patru secţiuni (liber, spate, bras şi fluture), respectiv 200 metri mixt (câte 50 de metri din fiecare procedeu) şi 200 metri liber. În final, Ana Maria s-a găsit pe locul VI în cadrul probelor de 200 metri mixt, respectiv la 200 metri liber. În clasamentul general al fetelor de la categoria 13 ani, pietreanca a avut un parcurs până între primele opt locuri, la nivel naţional. „Ar fi ajuns şi mai sus, chiar între primele patru locuri, dacă nu ar fi fost descalificată la întrecerea probei de 100 metri spate“, a spus antrenorul sportivei, Adrian Zaharia.

Cel mai aproape de podiumul premierii Campionatului Naţional de Poliatlon pentru cadeţi de la Piteşti, reprezentanta clubului pietrean Delmadi s-a aflat în proba de 100 metri liber. „O singură secundă a despărţit-o de medalie pe sportiva noastră. Dacă ar fi repetat timpul concursului de pregătire, 1 minut şi 4 sutimi pe care          l-a reuşit la Bacău, Ana Maria avea medalia locului trei asigurată. Cu timpul de 1 minut şi 5 sutimi însă, ea a trebuit să se mulţumească doar cu un loc inferior“, a completat antrenorul Adrian Zaharia. De menţionat este şi faptul că parcursul şi timpii de concurs ai tinerei noastre înotătoare pe durata probelor Campionatului Naţional de Poliatlon de la Piteşti au fost influenţate de starea de răceală puternică a Anei Maria.

Miercuri, cu începere de la ora 18, la Grand Hotel Ceahlău este programată tradiţionala festivitate de premiere a tutu-ror sportivilor înscrişi la CS Delmadi. Ulterior, întreaga echipă a performerilor va intra în vacanţa sărbătorilor de iarnă, pauză ce se va întinde până la data de 8 ianuarie 2018. (C.A.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here