Acasă Sport Înot – Etapa regională a Campionatului Naţional de copii: Delmadi are trei...

Înot – Etapa regională a Campionatului Naţional de copii: Delmadi are trei sportivi calificaţi pentru întrecerea pe medalii

987
0
DISTRIBUIȚI

Echipa tinerilor înotători pietreni legitimaţi la gruparea Delmadi s-a bucurat de calificarea a trei sportivi pentru etapa finală a Campionatului Naţional destinat categoriei copii, cu vârsta de 10-11 ani. Aceştia sunt Olivia Blaga, Rebeca Timofte şi Andrei Tihenea. Etapa preliminară (regională) a întrecerii finale s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute, de vineri 7 până duminică 9 aprilie, în piscina olimpică de la Bacău. Lotul coordonat de antrenorul Adrian Zaharia la CS Delmadi a avut cinci sportivi  înscrişi la startul reuniunilor respectivei competiţii. Vladimir Pantază şi Marius Neacşu, ceilalţi doi tineri înotători ai clubului pietrean şi-au doborât propriile recorduri, dar au ratat obţinerea baremului de calificare pentru etapa finală de Campionat Naţional. „Sunt la început de drum, dar cu mai multă muncă şi seriozitate, vor ajunge acolo unde-şi doresc în performanţă“, a menţionat antrenorul Adrian Zaharia.

Olivia Blaga este una dintre sportivele calificate pentru întrecerea finală a Campionatului Naţional de copii, eveniment anunţat în perioada 23-25 iunie, la Braşov. În faza preliminară de la Bacău, săptămâna trecută, sportiva de la Delmadi a reuşit să puncteze pentru propria-i echipă, în cadrul probei de 50 metri spate, secţiune încheiată cu un onorabil loc 7.

Imediat după Paşti, de vineri 21 şi până duminică, 23 aprilie, gruparea Delmadi va concura, tot în piscina olimpică de la Bacău, în cadrul etapei regionale a Campionatului Naţional de cadeţi (12-14 ani). Acolo, tabăra pietreană va fi reprezentată de sportiva Alexandra Ana-Maria Ştefură (13 ani). „Suntem într-o forfotă continuă aşa că nu avem liber de Paşti“, completa antrenorul Zaharia. Alexandra Ana-Maria Ştefură se află în ultimul ei an la categoria cadeţilor, iar din sezonul următor va participa la nivelul juniorilor. Pentru faza regională a Campionatului Naţional de cadeţi, în finalul săptămânii viitoare, Alexandra Ana-Maria Ştefură are stabilit ca obiectiv obţinerea locurilor I la trei probe din totalul celor şase posibile şi implicit calificarea în lupta pentru medaliile importante. Nici sportiva Delia Ana-Maria Zaharia nu va absenta de la startul concursurilor importante pe plan intern. Pietreanca şi-a anunţat prezenţa la Bucureşti, în cadrul Campionatelor Internaţionale ale României.

CS Delmadi Piatra-Neamţ se implică, împreună cu reprezentanţii Asociaţiei Luceafărul Daniela Coman în acţiunile de sprijinire a tinerilor cu Sindrom Down. Pe 6 mai, la bazinul complexului „VIP san Gym“ va fi organizată o competiţie specială pentru aceştia. (Ciprian AVĂDANEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here