Acasă Eveniment Înşelăciune cu concerte Fuego şi Iris

Înşelăciune cu concerte Fuego şi Iris

1528
0
DISTRIBUIȚI

l un nemţean a fost arestat ieri în Italia după ce încasase 18.000 de euro pentru organizarea unor concerte pentru românii din Peninsulă

Radu Florin Aron, un bărbat din comuna Pipirig, a fost arestat de carabinieri, ieri, în Italia, după un flagrant în care încasase un avans de 18.000 de euro pentru organizarea unor concerte cu artişti români în Peninsulă, concerte despre care artiştii anunţaţi habar nu aveau.

El a prezentat nişte hârtii false, în numele unei asociaţii din Constanţa şi a convins-o astfel, pe o altă româncă, de faptul că a vorbit cu Fuego, Mirabela Dauer sau cei de la Iris şi că aceştia vor susţine spectacole pentru românii din Roma, Torino şi Milano.

Femeia a luat de bune informaţiile şi s-a apucat de tipărit afişe şi de vândut bilete numai că escrocheria a ieşit la iveală când s-a luat legătura cu artiştii care au spus că nu au încheiat niciun angajament pentru respectivele spectacole.

Dându-şi seama că a fost păcălită, Camelia Bichiş a anunţat oamenii legii. Aceştia             i-au spus să ia din nou legătura cu Aron, urmând să organizeze un flagrant. Lucrurile s-au mişcat foarte repede pentru că însuşi Aron, grăbit să se îmbogăţească, a sunat-o pe Bichiş cerându-i un avans de 18.000 de euro. „Am avut o încredere totală în acea persoană, credeam că e cinstită, mai ales că mi-a trimis tot felul de documente şi împuterniciri. Ar fi trebuit să verific mai bine totul. M-am trezit la timp pentru a face tot posibilul ca Aron să vină în Italia. Îmi ceruse 18.000 de euro acont şi l-am invitat să vină să îi ia. Nu trebuia să bănuiască nimic. Acum e reţinut şi au început cercetările pentru înşelăciune“, a declarat Camelia Bichiş, adăugând că vor fi restituiţi toţi banii pentru biletele vândute.

Totodată, ONG-ul în numele căruia Aron prezentase false împuterniciri a precizat că nu are nicio legătură cu escrocheria pusă la cale de individ: „Am fost informaţi cu pivire la potenţiale tentative de fraudă realizate în numele Asociaţiei Young Initiative în Italia.

Astfel, anumite persoane cu aparentă cetăţenie română din Italia organizează un presupus concert umanitar cu susţinerea presupusă a unor artişti români. Condamnăm puternic acest tip de acţiuni şi vom depune toate eforturile necesare pentru a le limita. Dacă va fi cazul unei acţiuni în instanţă, ne vom declara parte civilă alături de artiştii români a căror imagine a fost de asemenea afectată“.

(M. SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here