Acasă Economic Inundaţii în judeţ: Gospodării distruse şi zeci de persoane evacuate

Inundaţii în judeţ: Gospodării distruse şi zeci de persoane evacuate

1246
0
DISTRIBUIȚI

Ploile căzute în cantităţi mari la sfârşitul săptămânii trecute au avut efecte devastatoare în întreg judeţul. Nu mai puţin de 23 de localităţi au fost afectate de viiturile create, iar autorităţile au făcut faţă cu greu situaţiei. Potri-vit unui raport al Prefecturii, 35 de persoane au fost evacuate, cele mai multe în comuna Văleni – 28.

De ajutor pentru a scăpa din calea viiturilor au avut nevoie şi o persoană din comuna Brusturi, două din Drăgăneşti, trei din Păstrăveni şi o alta din Răuceşti. De asemenea, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pompierii nemţeni au intervenit cu motopompele pentru evacuarea apei din 17 gospodării – 10 la Văleni, două la Brusturi, două la Piatra-Neamţ, una la Dragomireşti, una la Doljeşti şi una la Târgu-Neamţ.

Şi traficul rutier a fost afectat de ploi. Autorităţile anunţă că se circulă cu dificultate în comuna Făurei, pe DJ 157, care pe o porţiune de 1000 de metri este acoperit de aluviuni, dar şi pe mai multe drumuri comunale (în comuna Războieni, de exemplu). În ceea ce priveşte alimentarea cu energie electrică nu s-au semnalat probleme deosebite, însă evaluarea tuturor pagubelor produse de inundaţii este încă în curs de realizare, spun reprezentanţii prefecturii.

„Rog primarii să asigure permanenţa la sediul instituţiilor şi să anunţe imediat situaţiile de urgenţă cu care se confruntă. (…) Vreau să limităm cât mai mult efectele negative. Viaţa oamenilor este cea mai importantă dar trebuie să facem tot ce putem pentru a limita pagubele materiale“, a declarat prefectul Vasile Panaite.

(Roxana ZAHARIA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here