Acasă Administratie Ion Asaftei – şef provizoriu al Consiliului Judeţean

Ion Asaftei – şef provizoriu al Consiliului Judeţean

1025
0
DISTRIBUIȚI

Arestarea preventivă a preşedintelui Consiliului Judeţean aduce, inevitabil, schimbări la nivelul conducerii instituţiei. Potrivit legislaţiei în vigoare, prefectul judeţului trebuie să emită un ordin de suspendare a lui Arsene din funcţie, lucru care urmează să se întâmple din clipă în clipă, deoarece reprezentantul guvernului în teritoriu a fost deja înştiinţat oficial de judecătorii băcăuani cu privire la sentinţa dată.

„(1) Mandatul primarului (n.red. – articolul se aplică şi în cazul preşedintelui de consiliu judeţean) se supendă de drept numai în cazul în care acesta a fost arestat preventiv. Măsura arestării preventive se comunică de îndată de către instanţa de judecată prefectului care, prin ordin, constată suspendarea mandatului.

(2) Ordinul de suspendare se comunică de îndată primarului.

(3) Suspendarea durează până la încetarea situaţiei prevăzute la alin. (1)“, precizează legea Administraţiei Publice Locale.

Oricum, frâiele judeţului au fost deja preluate, provizoriu, de către vicepreşedintele Ion Asaftei, căruia Ionel Arsene i-a delegat atribuţiile de preşedinte (fiind prevăzător) cu câteva zile înainte de a fi arestat. Cu sau fără delegaţie, însă, Asaftei va trebui să treacă de votul consilierilor, aşa cum spune aceeaşi Lege a Administraţiei: „În cazul suspendării preşedintelui, atribuţiile acestuia vor fi exercitate de unul dintre vicepreşedinţi, desemnat de consiliul judeţean prin votul secret al majorităţii consilierilor judeţeni în funcţie“. Că votul îi va fi favorabil nu încape îndoială, ştiut fiind faptul că celălalt vice – Laurenţiu Dulamă, nu are aceeaşi cotă de popularitate printre colegi şi, implicit, nici voturi suficiente.

(Roxana CHIRILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here