Acasă Economic Ionel Arsene a scăpat de controlul judiciar

Ionel Arsene a scăpat de controlul judiciar

723
0
DISTRIBUIȚI

Preşedintele Consiliului Judeţean – Ionel Arsene, trimis în judecată pentru două infracţiuni de trafic de influenţă, a scăpat de măsura controlului judiciar printr-o decizie luată ieri de Tribunal.

Astfel, magistraţii au stabilit că nu mai este necesar ca şeful CJ să meargă, de două ori pe săptămână, la „semnat“ la Bucureşti (el figurând cu domiciliul în Capitală). Totodată, dacă DNA nu atacată această sentinţă (în termen de 48 de ore, Arsene nu va mai avea nici interdicţiile de a lua legătura cu martorii din dosar, sau de a părăsi teritoriul României şi poate reveni în viaţa politică. În cazul în care DNA face contestaţie, judecarea măsurii preventive se va muta la Curtea de Apel Bacău.

Tot ieri, la aceeaşi instanţă de sub Pietricica urma să se dea pronunţarea în privinţa legalităţii rechizitoriului şi a actelor de urmărire penală care îl vizează pe şeful CJ. Acest lucru nu s-a întâmplat însă, pentru că Arsene a recuzat judecătorul care analizează dosarul său. Motivele recuzării sunt secrete în stadiul incipient al procesului, iar rezolvarea cererii de recuzare se va face pe 9 mai.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here