Acasă Social Jandarm antrenat de chinezi

Jandarm antrenat de chinezi

262
0
DISTRIBUIȚI

În perioada 11 septembrie – 6 octombrie, la Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia s-a desfăşurat un stagiu de pregătire în dome-niul artelor marţiale cu jandarmi români, sub îndrumarea unui colectiv de instructori din cadrul Trupelor Poliţiei Populare Chineze; printre militari aflându-se şi un jandarm de la Piatra-Neamţ.

Astfel, timp de o lună de zile,  sergentul major Vlad Roşu din cadrul Detaşamentul 1 Mobil, alături de alţi jandarmi încadraţi în do-meniile de ordine publică din uni-tăţile Jandarmeriei Române, a făcut obiectul unui program comun de instruire unde a învăţat tehnici de kata şi kumite de la experţii chinezi. De asemenea, militarul a beneficiat de o pregătire intensă pentru a-şi cunoaşte limitele fizice şi psihice.

Stagiul de pre-gătire în domeniul artelor marţiale a creat premisele pentru însuşirea de către jandarmi a tehnicilor de autoapărare, cu sprijinul celor mai buni specialişti în domeniu.

Sergentul major Roşu, are 23 de ani, este originar din Buda-Oşeşti, judeţul Vaslui, absolvent şi şef de promoţie al Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni în anul 2016, iar în prezent lucrează în urbea de sub Pietricica.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here