Acasă Economic Jucării mortale

Jucării mortale

943
0
DISTRIBUIȚI

Autorităţile au emis recent noi avertizări asupra unor jucării, care pot pune în pericol viaţa micuţilor, ce trebuie retrase imediat din comerţ. Părinţii care au cumpărat jucăriile cu probleme trebuie să le înapoieze comercianţilor.

Este vorba de jucării care conţin substanţe ce pot cauza probleme de sănătate, însă sunt şi jucării care conţin părţi mici pe care copiii le pot băga în gură şi se pot sufoca. Toate provin din China şi, în multe cazuri, nu sunt înregistrate sub un nume sau marcă. Aşadar, autorităţile au emis alertă de risc serios pentru masca „Boland“, confecţionată dintr-un cauciuc ce conţine nichel peste limita admisă şi astfel poate cauza reacţii alergice în contact cu pielea.

Jucăria de pluş „Maskota“ are o ventuză care poate fi detaşată uşor, iar copiii, în joacă, o pot băga în gură şi se pot sufoca. Puzzle-ul pentru copii „Eva“ conţine piese mici pe care copiii le pot desprinde cu uşurinţă şi le pot înghiţi. Aceeaşi problemă o au şi jucăriile sub formă de ouă de dinozaur, cu numele „P.H. Kris Taem/Happy Farm“, jucăriile dinozaur „Cartoon“, instrumentele muzicale de jucărie „Keyboard“, „Feliz Music“ şi puzzle-ul din lemn sub formă de ceas.

Periculoase sunt şi păpuşile „Sweet Beauty“, căţeluşii gonflabili şi cei de pluş, fără nume sau marcă, ce conţin flaetaţi, substanţă ce poate produce copiilor afecţiuni ale sistemului reproducător. Chitara de jucărie „Gitara“ are o curea de susţinere care nu este prevăzută cu un mecanism de eliberare rapidă, iar acest lucru poate duce la ştrangularea copiilor.

Nu numai jucăriile sunt periculoase, ci şi veiozele, avertizează autorităţile. Spre exemplu, cablul de alimentare al uneia dintre ele nu este bine izolat, astfel că utilizatorul ar putea suferi un şoc electric. Cealaltă veioză, de birou, se supraîncălzeşte şi poate lua foc.  (Natalia RÎŞTEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here