Acasă Administratie La Piatra-Neamţ, pentru prima dată în acest mandat, Dialog util în Consiliul...

La Piatra-Neamţ, pentru prima dată în acest mandat, Dialog util în Consiliul Local

649
0
DISTRIBUIȚI

O întâlnire care s-a dorit informală, dar cu scop precis – retuşarea finală a bugetului de venituri şi cheltuieli al municipiului Piatra-Neamţ pe anul 2017, s-a dovedit a fi una dintre puţinele şedinţe în care aleşii au ales să-şi lase haina politică acasă şi au reuşit să poarte un dialog cât de cât constructiv. Luni, 20 martie, cu o zi înaintea votării bugetului în plen, consilierii s-au reunit (în număr de 14, plus primarul Chitic şi viceprimarul Gavrilescu) pentru a vedea, punctual, pentru ce cheltuieli au fost programaţi banii incluşi în bugetul pe anul în curs.

Cel care a luat cuvântul de deschidere a fost primarul, care le-a explicat colegilor împărţirea proiectului de buget pe capitole (de la investiţii, datorii de achitat şi până la gospodărirea oraşului). A urmat apoi o pleiadă de interpelări, aşa cum rar ne e dat să vedem în Consiliul Local Piatra-Neamţ. De pildă, aleşii din partea grupului majoritar au solicitat transferarea unor sume de la unele capitole către altele, propunând cu totul şi cu totul alte investiţii (de bun simţ, de altfel) precum crearea unor locuri de joacă moderne pentru copii, a unor foişoare destinate grupurilor de pensionari, aducerea aparatelor de fitness de pe Cozla într-o zonă în care cetăţenii să poată avea acces la ele mai uşor, dar şi dotarea cu o maşină specială a biroului din primărie care gestionează situaţiile de urgenţă. Totodată, s-a mai discutat despre posibilitatea atragerii unui investitor care să administreze pârtia din Piatra-Neamţ şi celelalte obiective de pe Muntele Cozla, astfel încât acestea să aducă venituri la bugetul local. În acest sens, primarul le-a dat în sarcină angajaţilor din cadrul serviciului Patrimoniu ca până în luna aprilie, să realizeze un caiet de sarcini, pentru a se putea da startul unei licitaţii. Tot legat de pârtie (care cel puţin iarna aceasta s-a dovedit a fi total inutilă) se va gândi alimentarea tunurilor de zăpadă dintr-o sursă de apă ieftină (ştiut fiind faptul că acum toată apa consumată era facturată de Compania ApaServ, la preţuri deloc mici). De cealaltă parte a mesei, consilierii liberali nu s-au lăsat mai prejos şi au cerut includerea mai multor investiţii în bugetul pe anul în curs – dintre care cea mai urgentă este ridicarea unui pod peste pârâul Cuiejdi, care va scoate din izolare câteva familii de pietreni ce locuiesc pe strada Erou Rusu.

La finalul întâlnirii consilierii şi edilii, au căzut de acord să reunească toate doleanţele enunţate în mai multe amendamente, pe care le vor supune la vot împreună cu proiectul de buget. Acest lucru se va întâmpla astăzi, începând cu ora 15.

(Roxana ZAHARIA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here