Acasă Administratie La Piatra-Neamţ, Proiectul de buget a fost aprobat de consilieri

La Piatra-Neamţ, Proiectul de buget a fost aprobat de consilieri

1535
2
DISTRIBUIȚI

l amendamentele propuse de grupul PSD-ALDE au fost respinse l acestea prevedeau renunţarea la mai multe investiţii propuse de  liberali

Mult mai devreme decât anul trecut, municipiul Piatra-Neamţ are un buget de venituri şi cheltuieli aprobat în Consiliul Local. Aleşii s-au întâlnit ieri în şedinţă extraordinară pentru a vota proiectul propus de aparatul de specialitate din primărie şi de primarul Chitic. Aşa cum era de aşteptat, acesta a fost aprobat în forma iniţială, deşi grupul consilierilor PSD-ALDE a venit cu o sumedenie de amendamente prin care a propus reducerea sau eli-minarea întru totul a unor obiective din lista de investiţii – evident, majoritatea fiind iniţiate şi făcute publice de primarul Chitic şi PNL, precum: montarea numelui municipiului pe muntele Pietricica, montarea unei scări cu scop turistic de la baza spre vârful aceluiaşi munte sau amenajarea Casei căsătoriilor; obiectivele la care s-a solicitat reducerea sumelor se referă la amenajarea spaţiului în care funcţionează Direcţia de Taxe şi Impozite, modernizarea punctului Belvedere de pe Cozla ori realizarea de reparaţii capitale la ştrand etc. Potrivit aleşilor PSD, în acest fel banii economisiţi (aproximativ 2,8 milioane de lei) ar fi trebuit redirecţionaţi către lucrări de reparaţii necesare în şcoli şi licee, moment în care primarul a ţinut să precizeze că pentru astfel de intervenţii s-au pus la dispoziţie 1,5 milioane de lei – „exact acceeaşi sumă care a fost alocată şi anul trecut“. Acestea fiind spuse, efortul social-democraţilor de a da citire listei de investiţii pe care nu le agreează nu a avut deloc succes, deoarece, în minoritate fiind, proiectul a fost aprobat în cele din urmă aşa cum a fost propus de edil.

Revenind la sumele estimate în proiectul de buget pe anul în curs, la partea de investiţii, cei mai mulţi bani îi primeşte domeniul de asistenţă socială (aproximativ 20 milioane de lei), urmat de învăţământ (13 milioane de lei); domeniului locuinţe, servicii şi dezvoltare publică i se alocă 11,5 milioane lei transporturilor – aproximativ 10 milioane de lei. Potrivit directorului economic al Primăriei Piatra-Neamţ adoptarea efectivă a bugetului va avea loc într-o şedinţă de consiliu viitoare, care ar trebui să aibă loc joi, 15 februarie.

(Roxana CHIRILĂ)

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here