Acasă Administratie La Piatra-Neamţ, Salubritas nu are bani de deratizări şi dezinsecţii

La Piatra-Neamţ, Salubritas nu are bani de deratizări şi dezinsecţii

1176
3
DISTRIBUIȚI

Deşi a venit vremea dezinsecţiilor şi deratizărilor de sezon, la Piatra-Neamţ gândacii şi rozătoarele pot mişuna nes-tingherite în această vară prin oraş ori prin subsolurile blocurilor. Potrivit unora dintre aleşii locali această situaţie fără precedent are, evident, substrat… politic. Practic, liberalii dau vina pe grupul majoritar (PSD-ALDE-PMP) că nu a aprobat bugetul societăţii Salubritas pe anul în curs, şi drept urmare, firma nu are bani pentru desfaşurarea procedurilor de achiziţie a produselor de deratizare.

„Consecinţa directă: spaţiile verzi destinate locurilor de joacă şi plimbării animalelor de companie, precum şi subsolurile unităţilor locative vor fi pline de insecte sau rozătoare“, a spus consilierul Romel Bîrjoveanu – membru AGA Salubritas.

Pentru a afla până unde se poate ajunge dacă Salubritas nu va primi banii respectivi, am cerut lămuriri de la directorul societăţii. „Într-adevăr, în prezent noi nu putem folosi decât 1/12 din sumele aprobate în bugetul aferent anului trecut, ceea ce presupune cheltuielile curente. Astfel că, banii necesari pentru achiziţionarea acestor produse de deratizare nu îi avem până nu ni se aprobă bugetul pe 2017. Practic, acţiunile de dezinsecţie şi deratizare se fac, anual, la recomandările Direcţiei de Sănătate Publică, iar din experienţa anterioară, de fiecare dată acest lucru trebuie să se întâmple undeva în perioada mai-iunie. Noi aşteptăm aprobarea bugetului în şedinţa de la sfârşitul acestei luni, dar procedurile de achiziţie durează, astfel că acţiunea în sine de dezinsecţie generală a oraşului va fi întârziată“, a precizat Tatiana Ciucanu.

Dincolo de infiltraţiile benefice sau malefice ale politi-cului în buna gospodărire a urbei, situaţia este de râsu’-plânsu’: un municipiu reşedinţă de judeţ, ce se doreşte a mai fi şi staţiune tu-ristică de interes naţional, nu are resursele necesare pentru a le veni de hac unor dăunători minusculi, dar care pot deveni în scurt timp o pată neagră pe obrazul municipalităţii. (R. Z.)

3 COMENTARII

  1. Piatra Neamt este atat de jegos, ca nu-mi imaginam ca poate cobori mai mult. Statiune turistica?Hahaha!Dupa apa cu clostridii, urmeaza invazii de gandaci si rozatoare, misunand printre flegme , chistoace si rahati .Halal calitatea vietii!

  2. Pai daca poate folosi 1/12 din bugetul anterior (cand a facut deratizare si dezinsectie si a avut in buget) nu e nici o problema sa o faca. nu e vorba de bani ci doar un joc politic stupid. poate asta functioneaza la cineva fara minte dar daca analizezi 2 secunde iti dai seama imediat si din propria declaratie a directoarei de la salubritas ca au bani!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here