Acasă Economic La Târgu-Neamţ, Investiţii blocate din vina… constructorilor

La Târgu-Neamţ, Investiţii blocate din vina… constructorilor

713
0
DISTRIBUIȚI

Investiţiile cu fonduri guvernamentale din oraşul Târgu-Neamţ sunt în impas, din cauză că firmele care au contractat diverse lucrări nu au respectat termenul de finalizare. Aceasta este explicaţia dată de primarul Daniel Harpa pentru puţinele proiecte aprobate de Ministerul Dezvoltării spre a fi realizate prin PNDL II, în perioada 2017-2020. În acest context, administraţia locală nu poate decât să se resemneze şi să împingă de la spate societăţile care execută diverse proiecte, pentru a le finaliza cât mai repede.

„Deocamdată nu am reuşit să obţinem finanţare decât pentru două proiecte, respectiv reabilitarea şi dotarea Creşei oraşului şi reabilitarea corpului central de la Colegiul Naţional Ştefan cel Mare şi dotarea lui cu mobilier. Nu am reuşit să obţinem aprobare pentru mai multe proiecte depuse pentru că nu le-am finalizat pe cele din PNDL I. Avem peste şase şantiere în care nu s-au finalizat lucrările, printre care Şcoala Humuleşti şi Colegiul Tehnic «Ion Creangă», unde există finanţare. În proporţie de 99% vinovat se face constructorul. Nu putem merge la minister să cerem finanţare pentru alte proiecte, în condiţiile în care nu le-am terminat pe cele începute“, a declarat primarul Daniel Harpa.

Totodată edilul a precizat că investiţii în Târgu-Neamţ  s-au realizat în ultimii ani, chiar şi fără bani de la Guvern, făcând aluzie la unele comentarii răutăcioase apărute în spaţiul public. Potrivit bilanţului realizat de primărie, s-au asfaltat 20 de kilometri de străzi şi s-a realizat reţeaua de canalizare în proporţie de 80%. „Investiţiile din aceşti 5 ani de zile au valoarea bugetului local pe următorii 20 de ani. E uşor să criticăm, dar e mai greu să venim cu soluţii sau să sprijinim“, a completat edilul.

(Roxana ZAHARIA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here