Acasă Social Lacul Izvoru Muntelui a fost curăţat

Lacul Izvoru Muntelui a fost curăţat

1320
2
DISTRIBUIȚI

După aproximativ o lună de când autorităţile au fost trase de mânecă privitor la tonele de deşeuri care plutesc pe Lacul Izvoru Muntelui în zona barajului Bicaz, situaţia a revenit la normal. Anunţul a fost făcut de vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ion Asaftei, care a fost într-o vizită în zonă pentru a se convinge dacă instituţiile însărcinate cu salubrizarea zonei şi-au făcut datoria.

„Cu o ciclicitate anuală, sau chiar mai des, lacul de acumulare Izvoru Muntelui (Bicaz) se umple în zona portului şi a barajului de zeci de mii de recipiente de plastic, buşteni, gunoaie de prin gospodării şi alte deşeuri plutitoare. Prin intervenţii directe la Ministerul Mediului şi la Hidroelectrica Bucureşti, prin întâlnirile de lucru şi de analiză pe care le-am avut în mod constant cu factorii de răspundere locală (Instituţia Prefectului Neamţ, Comi-sariatul Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu, Direcţia Silvică, SC Hidroelectrica SA, Primăriile comunelor riverane), concomitent cu acţiunea practică de colectare a deşeurilor plutitoare, s-a reuşit ca, în aproximativ o lună de zile de la primele semnale în legătură cu acest fenomen nedorit, luciul de apă să se prezinte curat şi încântător pentru privirile nemţenilor şi ale miilor de turişti care vor vizita unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din zonă, datorită peisajelor superbe şi poziţionării privilegiate“, a spus Ion Asaftei.

Vicepreşedintele a mai declarat că asftel de acţiuni de curăţenie trebuie tratate cu seriozitate de factorii responsabili, indiferent de faptul că sursele poluării rămân anonime şi, evident, poluatorii scapă fără a fi sancţionaţi. În total, de pe lac s-au adunat 27 de tone de deşeuri, dintre care 12 tone de pet-uri din plastic şi 15 tone de lemn şi sticlă. (R.C.)

2 COMENTARII

 1. selectarea naturală a deșeurilor: ce plutește ajunge la baraj, ce nu, nu!
  cei care aruncă vor trăi fericiți și nepedepsiți până la adânci bătrâneți, c-așa-i la noi.
  cei care strâng după mazaci își freacă mâinile că fac banii repede. cred că ăștia se și bucură că educația la acest capitol tinde spre zero.

  și marmota învelește ciocolata.

 2. Urmariti acest fragment din emisiunea “Romania, te iubesc!”

  https://stirileprotv.ro/romania-te-iubesc/pretul-platit-de-romani-pentru-poluare-23-de-mii-de-oameni-morti-echivalentul-unui-oras-mic-care-dispare-in-fiecare-an.html

  Undeva, pe la minutul 13:22 se vorbeste exact despre mizeria si poluarea de pe lacul Izvorul Muntelui.

  Pe la minutul 14:17 sunt prinsi in flagrant 3 handicapati mintali care descarca gunoiul dintr-o remorca, la nimereala, direct in padure.

  Pe la minutul 14:37 se observa atat fetele avortonilor cat si numarul de inmatriculare al masinii. Acele cadre trebuie facute printscreen iar afisele sa fie lipite atat in locurile publice intens circulate din oras cat si la aia in comuna! Sau chiar pe gardul si portile fiecaruia.

  Un fel de promovare gratuita…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here