Acasă Administratie Licitaţia pentru tarabele din piaţă: calm şi colaborare

Licitaţia pentru tarabele din piaţă: calm şi colaborare

349
0
DISTRIBUIȚI

Marţi, 7 noiembrie, în hala principală a Pieţei Centrale din Piatra-Neamţ a avut loc licitaţia pentru închirierea tarabelor puse la dispoziţia comercianţilor şi producătorilor de către primărie. Deşi în asftel de cazuri zarva e cuvânt de ordine, de această dată expresia „ca la piaţă“ nu se pretează a fi folosită; a fost linişte şi pace, fără voci-ferări şi fără prea multe contradicţii. Am putea spune chiar că a fost un aer relaxat. Potrivit membrilor comisiei de licitaţie, în total s-au înscris 125 de persoane (agenţi economici, PFA-uri sau Întreprinderi Individuale), pentru 150 de tarabe scoase la mezat, iar cei declaraţi eligibili s-au prezentat conştiincioşi, la ora 9 fix, să-şi strige ofertele. Preţurile de pornire au variat de la  la 11 lei/tonetă/zi, la 27 de lei – acestea din urmă fiind la cea mai mare căutare.

O tarabă preţioasă: nr. 9

Cu toată buna-dispoziţie din timpul licitaţiei, au mai existat şi ambiţii din partea unora dintre comercianţii cu spirit combativ, ambiţii pe care cei prezenţi le-au numit la un moment dat, şuşotind pe sub mustaţă, ca fiind „prosteşti“. De departe, una dintre cele mai preţioase tarabe (deşi confecţionată din inox 100%) a fost cea cu numărul 9, pentru care doi licitanţi au ridicat suma ofertată până la 53,45 de lei, când unul a fost declarat câştigător. La fel s-a întâmplat şi pentru numerele 10 şi 11, adjudecate în cele din urmă aceluiaşi comerciant bătăios. Potrivit regulamentului stabilit şi aprobat de Consiliul Local, un solicitant are posibilitatea de a închiria maxim trei tonete, drept pentru care persoana în cauză a fost oprită politicos din ofertare, atunci când şi-a atins target-ul propus.

Nerăbdători să se mute în hală

Unul dintre aspectele care denotă nerăbdarea oamenilor de a se muta cât mai repede în hală a fost reliefat de micile probleme pe care le-au întâmpinat la înscriere: de pildă, o doamnă a depus două dosare pe aceeaşi firmă (cel mai probabil pentru a fi sigură că nu rămâne pe dinafară). În acest caz membrii comisiei au dat dovadă de clemenţă şi i-au acceptat doar unul, astfel că, în cele din urmă femeia a participat la licitaţie şi a plecat acasă mulţumită. De altfel, pe mulţi dintre co-mercianţi rigurozităţile impuse de lege nu au reuşit să-i enerveze, oamenii fiind mulţumiţi că scapă în sfârşit de chinul de a-şi mai vinde marfa în condiţii vitrege. „Este loc pentru toată lumea. Bine măcar că se deschide odată piaţa şi nu ne prinde încă o iarnă cu produsele prin parcare“, a spus un domn care-şi aştepta rândul la strigarea ofertei. Reamintim că, din cele 150 de tarabe de inox puse la dispoziţie în hala principală, un procent de 40% este atribuit exclusiv producătorilor, care vor fi situaţi într-un sector separat.

Potrivit graficului stabilit de Primărie, ultima rundă a procedurii de licitaţie pentru spaţiile din Piaţa Centrală are loc astăzi – pentru zona de fast-food şi sectorul destinat altor produse agroalimentare.

(Roxana CHIRILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here