Acasă Administratie Lucrările la intersecţia de la Girov – „meritorii, dar nu îndeajuns“

Lucrările la intersecţia de la Girov – „meritorii, dar nu îndeajuns“

1257
0
DISTRIBUIȚI

Intersecţia dintre drumul naţional Piatra-Neamţ – Roman şi cel judeţean Roznov – Dobreni, nu are multe şanse să devină curând una cu adevărat sigură, iar acest lucru îl recunosc chiar şefii de la judeţ, care se declară nemulţumiţi de modul în care s-a lucrat până în prezent la reamenajarea acesteia. Este binecunoscut faptul că în zonă au loc frecvent accidente rutiere grave, motiv pentru care, în urmă cu câteva luni, Consiliul Judeţean a decis că aceasta trebuie semnalizată corespunzător şi mai ales lărgită, astfel încât să ofere o mai bună vi-zibilitate şoferilor. Lucrările sunt în plină desfăşurare, dar reprezentanţii CJ spun că birocraţia le cam pune beţe’n roate la implementarea proiectului. Mai mult, din declaraţiile vicepreşedintelui Ion Asaftei înţelegem că acesta trebuie regândit, intersecţia neavând nici măcar un aspect ci-vilizat (ca să nu mai vorbim de factorul „siguranţă“).

„Din punctul meu de vedere această intersecţie şi când va fi terminată… nu va fi terminată. Este vorba de partea stânga de pe sensul de mers Piatra Neamţ-Roman. Efortul făcut de CJ Neamţ este meritoriu, dar nu îndeajuns.

O legislaţie stufoasă şi nişte cutume din care parcă nu mai putem ieşi vor fi mari obstacole în ceea ce ne propunem pe viitor vis-a-vis de această intersecţie. E ceva pe jumătate. Mi-am propus ca, împreună cu domnul preşedinte al CJ Neamţ Ionel Arsene, să întregim lucrarea respectivă şi să-i dăm un aspect civilizat pentru a asigura protecţia participanţilor la trafic. O să dureze ceva timp pentru că la noi în România birocraţia                   e mare dar ne vom zbate sa ajungem la rezultatul dorit.“ a declarat vicepreşedintele Consi-liului Judeţean Neamţ, Ion Asaftei.

Reamenajarea intersecţiei cu pricina presupune crearea a două benzi de stocaj prin supralărgirea drumului şi realizarea elementelor de siguranţă impuse de normele legislative. Suma care se cheltuie pentru aceasta investiţie este de 443.000 de lei fără TVA şi a fost aprobată în luna martie a acestui an. (R. ZAHARIA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here