Acasă Administratie „Luna plantării arborilor“, la Tazlău

„Luna plantării arborilor“, la Tazlău

2510
0
DISTRIBUIȚI

Luna 15 martie – 15 aprilie constituie pentru silvicultori o perioadă cu semnificaţie aparte, cunoscută sub numele de „Luna plantării arborilor“. Conform programului stabilit de Direcţia Silvică Neamţ, „Luna pădurii“ este o adevărată sărbătoare pentru silvicultori şi toţi cei implicaţi în regenerarea şi protejarea pădurilor, perioadă în care sunt desfăşurate acţiuni care au ca obiectiv conştientizarea populaţiei despre necesitatea asigurării şi integrităţii pădurilor, împădurirea terenurilor forestiere goale, igienizarea lizierelor şi a drumurilor ce străbat fondul forestier.

Vineri, 1 aprilie, silvicultorii Ocolului Silvic Tazlău au organizat o acţiune de plantare a puieţilor, eveniment care a făcut parte din „Sărbătoarea sădirii arborilor“. Aşadar, vineri, 45 de elevi ai şcolilor gimnaziale din Borleşti, Ruseni şi Rediu, însoţiţi de profesori, sub atenta îndrumare a specialiştilor din cadrul Ocolului Tazlău, au plantat 1.500 de puieţi, din care 900 de brad, 450 de molid şi 150 de larice, conform compoziţiei de regenerare, pe o suprafaţă de 0,3 hectare situată în punctul Tazlău. După efectuarea instructajului de protecţia muncii şi după plantarea demonstrativă a unui puiet, toţi cei prezenţi s-au deplasat spre şantierul de împăduriri.

Copii au fost foarte receptivi şi au manisfestat un interes deosebit punând multe întrebări şi încercând să planteze puieţii oferiţi de silvicultori în condiţii cât mai bune. Toată acţiunea s-a desfăşurat într-o atmosferă caldă de început de aprilie, elevii fiind organizaţi în echipe sub îndrumarea unui cadru silvic. După plantare au fost schimbate opinii şi impresii la o gustare oferită de organizatori.

„Ne-a bucurat foarte mult interesul manifestat de copii şi dragostea faţă de pădure pe care am citit-o în ochii lor. Sperăm că prin aceste acţiuni, pe lângă cunoaşterea muncii noastre, să apropiem cât mai mult tânăra generaţie de pădure, de natură şi de ce nu, de profesia nobilă a silvicultorilor, cei care îngrijesc şi apără pădurea. În acest an, condiţiile meteo au impus declanşarea mai devreme a împăduririlor, astfel că această acţiune a marcat sfârşitul campaniei de împăduriri a Ocolului Silvic Tazlău. Considerăm că lucrările de împăduriri s-au desfăşurat în condiţiile cele mai bune şi s-au încheiat în timpul optim, existând premisa unei reuşite bune a plantaţiilor. Suprafaţa realizată în acest an este de 26,77 hectare (împăduriri integrale în completarea regenerării naturale) şi 0,52 hectare (completări în plantaţiile efectuate în ani anteriori), folosindu-se 130,6 mii de puieţi din speciile brad, molid, larice şi paltin de munte, puieţii fiind asiguraţi de la Pepiniera Vădurele a ocolului şi din transfer de la alte ocoale ale Direcţiei Silvice Neamţ“, a declarat Sorin Corduneanu, şeful Ocolului Silvic Tazlău.

(Natalia RÎŞTEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.