Acasă Sport Lupte greco-romane – Campionatul Naţional pe echipe: Pietreanul Mihai Mihuţ, învingător cu...

Lupte greco-romane – Campionatul Naţional pe echipe: Pietreanul Mihai Mihuţ, învingător cu Astra Arad

857
0
DISTRIBUIȚI

l după acest nou titlu de campion naţional, sportivul nostru îşi propune să termine învingător şi la Campionatele Internaţionale ale României, sâmbătă, la Bucureşti

Luptătorul pietrean de greco-romane Mihai Mihuţ a câştigat la finalul săptămânii trecute un nou titlul de campion naţional. Performanţa a fost înregistrată sâmbătă, la Câmpulung Muscel, pe durata întrecerilor Campiona-tului Naţional destinat echipelor înscrise. Astra Arad este gruparea pentru care sportivul nostru a izbutit adjudecarea acestui nou succes, la capătul celor trei meciuri programate. Adversarii întâlniţi de Mihai Mihuţ au fost de la cluburile CSS Slatina, Rapid şi Steaua Bucureşti. Luptătorul pietrean a câştigat toate confruntările din cadrul ca-tegoriei sale de greutate, 66 de kilograme. „Au fost victorii înregistrate la diferenţă de puncte. A fost greu, dar munca pe care am depus-o în stagiile de pregătire şi-a spus cuvântul“, a declarat Mihai Mihuţ după completarea propriului palmares cu un nou titlu de campion al României.

Pregătiri pentru prezenţa la Campionatul Mondial de seniori

La interval de numai o săptămână, luptătorul pietrean va reveni pe suprafaţa de concurs în cadrul unei noi întreceri de mare importanţă. Sâmbătă, la Bucureşti sunt programate disputele Campionatelor Internaţionale ale României pe secţiunea greco-romane. În respectiva competiţie, Mihai Mihuţ va participa în calitate de component al lotului de seniori al României, dar îşi va păstra categoria de greutate, 66 kg. „Va fi ceva mai dificil, gândind la faptul că vor veni sportivi din toată Europa, nu doar cei mai valoroşi de la noi din ţară. Asta, însă, nu mă sperie să nu gândesc la înregistrarea unui alt titlu de campion“, a adăugat luptătorul nostru. După Campionatul Naţional pe echipe, Mihai a rămas în pregătire la Câmpulung Muscel, alături de ceilalţi componenţi ai lotului tricolor. După concursul de la sfârşitul acestei săptămâni, reprezentantul nostru vrea să ajungă câteva zile şi acasă, după care îşi va continua programul antrenamentelor cu lotul României, dar în locaţia de la Poiana Braşov.

Se vrea pe podium şi la Mondialele de tineret

Campionatele Internaţionale ale României reprezintă ultima competiţie importantă pe plan intern înainte de participarea sportivilor români în cadrul Campionatului Mondial de seniori. Respectivul eveniment se va desfăşura la Paris (Franţa) în perioada 21-23 august. Pentru Mihai Mihuţ, o altă competiţie majoră a acestui an competiţional o reprezintă întrecerea Campionatului Mondial de tineret, eveniment ce se va desfăşura în luna noiembrie şi la care vrea să facă o figură frumoasă.

Descoperit şi format pentru marea performanţă la Piatra-Neamţ în curtea CS Ceahlăul de către antrenorul Ion Purcariu, sportivul Mihai Mihuţ reprezintă acum gruparea Astra Arad, dar trage speranţe că după deblocarea câtorva posturi va ajunge în curtea dinamoviştilor bucureşteni.

(Ciprian AVĂDANEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here