Acasă Social Lustrul Pediatriei, înainte de pozele oficiale

Lustrul Pediatriei, înainte de pozele oficiale

1163
2
DISTRIBUIȚI

Marele proiect de reabilitare şi modernizarea a secţiei Pediatrie, din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Piatra-Neamţ, a mai făcut un pas, prin darea în folosinţă, astăzi, a două etaje (al doilea şi al treilea) din corpul de clădire B. Practic, pacienţii care acum se află corpul A vor fi „transbordaţi“, împreună cu aparţinătorii lor, în cele opt saloane şi două rezerve noi din corpul B. Ieri, de la primele ore ale dimineţii, se lucra cu mare spor la împărţirea paturilor pe încăperi, la acoperirea lor, la ştergerea podelelor, lustrul geamurilor ş.a.m.d, astfel încât, astăzi, când este aşteptată vizita preşedintelui Consiliului Judeţean, Ionel Arsene, cu alaiul aferent (medici, consilieri, constructori etc.) totul să strălucească în pozele oficiale făcute de fotograful care-i stă la dispoziţie. Aşa cum ne-a explicat inginerul Constantin Neacşu, şeful biroului tehnic al SJU, lucrările, per total, la Pediatrie, sunt realizate în proporţie de aproximativ 75%. „În cel mult două săptămâni, corpul B al Pediatriei ar trebui să fie gata deoarece la etajul unu mai trebuie montat tarchetul, iar la parter este gata instalaţia de ventilaţie, urmând a mai fi făcute nişte finisaje. La corpul de clădire A nu ar mai trebui să fie foarte mult de lucru, deoarece mansarda a fost deja făcută, urmând a se insista pe partea de finisaje“, a precizat ing. Neacşu. Înainte ca pacienţii să intre în încăperile noi, s-a făcut dezinfecţie şi s-au luat probe de sanitaţie. Ieri, din cauză că în urma rezultatelor probelor s-au descoperit colonii microbiene, două încăperi au fost închise pentru igienizare, urmând ca în această dimineaţă să fie şi ele accesibile.

Potrivit Danielei Caranfil, asistenta şefă a Pediatriei, la etajul al doilea vor fi internaţi sugarii, iar la etajul al treilea, pacienţii de vârstă preşcolară (3-6 ani). Deocamdată, băieţi şi fete la un loc, din cauza îngrămădelii date de restrângerea spaţiilor alocate internărilor. N-ar fi rău, dacă tot e motiv de bucurie pentru acest steril moment inaugural, ca cei care se perindă astăzi prin faţa camerelor de fotografiat/filmat să iasă în faţă şi să explice cine va plăti milionul de lei care trebuie alocat pentru lucrări suplimentare la acelaşi proiect şi cine este direct răspunzător pentru cei peste 650.000 de lei, pe care Camera de Conturi i-a evidenţiat în sinteza rezultatelor acţiunii de control (de anul trecut) ca fiind parte a unor „contracte încheiate între contractanţi şi subcontractanţi nominalizaţi în ofertă / declaraţi ulterior, care nu sunt în concordanţă cu oferta“.

Reamintim că, în acelasi raport, Camera de Conturi a mai menţionat că alţi 163.000 de lei fac obiectul „administrării defectuoase a contractului de achizitie publică pentru obiectivul de investiţie“, de la Pediatrie, încheiat între Asocierea Edamed şi Spitalul Judeţean. Încă 105.000 lei reprezintă costuri ce rezultă din „actua-lizarea devizului general, care s-a efectuat fără aprobarea ordonatorilor principali de credite şi/sau nu are viza CFP’’.

(T. MARIAN)

2 COMENTARII

  1. ÎNTREBARE: se montează parchet în spital???

    ”În cel mult două săptămâni, corpul B al Pediatriei ar trebui să fie gata deoarece la etajul unu mai trebuie montat parchetul”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here