Acasă Eveniment Măcelul din familia Buliga – oră cu oră

Măcelul din familia Buliga – oră cu oră

1775
0
DISTRIBUIȚI

Procurorii au detaliat cum  s-a petrecut uciderea pietrencei Monica Buliga (42 de ani) şi a copiilor acesteia (un băiat de 13 ani şi fata de 19 ani), în noaptea de 26 spre 27 martie, la locuinţa acestora din cartierul braşovean Noua, unde se mutaseră în urmă cu aproape zece ani. Conform anchetatorilor, ziua de luni a început ca fiind una obişnuită. Florin Mircea Buliga (ucigaşul în vârstă de 43 de ani) a mers la seviciu (la se-diul firmei Ceragem, pe care o patrona cu soţia), unde a stat până la prânz. Apoi, s-a urcat în maşină şi a condus până la Mănăstirea de la Şinca Veche, la 50 de kilometri de Braşov.

La audieri, el le-a spus procurorilor că a stat la mănăstire aproape trei sferturi de oră, s-a rugat, a asistat la o prezentare pe care o măicuţă o ţinea pentru un grup de turişti, după care a plecat spre casă. Pe drum, a oprit maşina şi s-a înjunghiat în piept cu un cuţit de vânătoare pe care îl avea în autoturism. Rana a fost una superficială. Şi-a continuat apoi drumul şi a oprit la o piaţă din centrul oraşului, de unde a cumpărat o orhidee albă, de la o persoană pe care o cunoştea.

Înjunghiaţi pe rând în inimă

Criminalul a mai spus în timpul audierilor că a ajuns acasă la ora 21.30. A avut o discuţie cu soţia, căreia i-a spus că a vrut să se sinucidă, dar femeia nu a vrut să-l asculte. Bărbatul a povestit că mai apoi soţia i-ar fi spus că nu se simte bine, iar el i-a sugerat să-i facă un masaj folosind o masă specială pe care o aveau într-un dormitor (firma pe care o patronau soţii Buliga se ocupă cu vânzarea de aparate şi pietre energetice).

„A declarat că a aşteptat ca femeia să adoarmă pe masa de masaj şi apoi a înjunghiat-o de trei ori în piept cu acelaşi cuţit cu care a încercat şi să se sinucidă. A învelit-o pe urmă cu o pătură şi i-a aşezat pe piept orhideea albă. În tot acest timp, el susţine că fiul său era în altă cameră şi se juca la calculator. A mai povestit că s-a mai rugat un timp, după care şi-a sunat fiica, iar fata i-a spus că vine imediat acasă. Odată ajunsă la domiciliu, fata i-a spus că este obosită şi că merge la culcare. A mai aşteptat până la ora 24, după care şi-a înjunghiat fiica, de opt ori, tot în zona inimii. Apoi a mers în camera băiatului, pe care l-a înjunghiat de trei ori. A lăsat cuţitul pe patul băiatului“, a declarat Daniel Dancă, procurorul de caz şi prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov.

După ce a comis crimele, bărbatul susţine că a mai stat acasă până la ora 1, când a plecat la sediul firmei sale unde a rămas până marţi dimineaţă. Ulterior şi-a sunat o verişoară din Bucureşti şi i-a spus ce a făcut. Femeia nu l-a crezut. Pe urmă, şi-a sunat un prieten, căruia i-a povestit despre crime. În prima fază, nici acesta nu l-a crezut, dar după ce a insistat, prietenul l-a convins să meargă la Poliţie. Cu hainele pline de sânge, Florin Buliga a intrat la ora 13.30 în sediul Poliţiei, unde s-a predat. A fost audiat mai multe ore a fost reţinut şi apoi arestat pentru omor calificat.

Necazuri în căsnicie

Florin şi Monica Buliga      s-au multat în Braşov din Piatra-Neamţ (oraşul natal al femeii, în care au şi locuit aproape nouă ani). Au deschis o firmă de produse naturiste şi un cabinet cu aparatură me-dicală de kinetoterapie, iar afacerea mergea bine. Cei doi soţi nu aveau probleme financiare. Chiar dacă păreau o fa-milie fericită, căsnicia celor doi nu mai mergea. Aveau dormitoare separate şi, potrivit anchetatorilor, Monica mergea de şapte ani la un psiholog, iar de trei ori l-a dus şi pe bărbatul ei.

O apropiată a fa-miliei a povestit, sub protecţia anonimatului, că femeia ar fi suferit mult alături de soţul ei, iar Florin s-a luptat ani la rând cu alcoolismul şi, de asemenea, în acea perioadă    şi-ar fi înşelat soţia de mai multe ori. Apropiata familiei a mai spus că Monica l-ar fi iertat, cu condiţia să scape de patima alcoolului. Florin a recunoscut în faţa anchetatorilor că a avut o relaţie extraconjugală, dar că aceasta nu i-a afectat relaţia cu soţia; el refuzând să divulge numele femeii.

După mai multe tentative nereuşite, bărbatul a renunţat în 2017 la băutură. De atunci şi-a schimbat complet viaţa: a început să fie preocupat de tot ce înseamnă sănătate şi mergea foarte des la biserică. „A declarat în timpul audierilor că nu mai consumă alcool, dar că mai consuma ocazio-nal marijuana şi că şi soţia sa mai fuma, tot ocazional. A susţinut că nu a consumat nimic în ziua crimei, dar în maşină au fost găsite droguri, care fac obiectul unui dosar pe care îl vom înainta la DIICOT. Am cerut prelevarea de probe de sânge şi de urină. El şi-a dat acceptul şi a fost dus la spital pentru prelevare şi aşteptăm rezultatele“, a mai declarat procurorul Dancă.

Pasionat de numerologie

Florin Mircea Buliga era pasionat de numerologie şi de mai multe teorii care contrazic Biblia. El le-a povestit anchetatorilor că a fost marcat de moartea mamei sale pe când avea 14 ani şi era convins că o să moară la vârsta de 38 de ani. Când acest lucru nu s-a întâmplat, bărbatul susţine că a uitat o perioadă de teoriile oculte, dar că în ultimul timp a fost marcat de cifra 6. El nu îşi regretă fapta.

„Susţine că nu are pro-bleme psihice şi că nu a urmat vreodată un tratament de specialitate. Având în vedere declaraţiile sale, vom dispune efectuarea unei expertize psihiatrice în acest caz. Din concluziile la care am ajuns după audieri, nu îşi regretă fapta; consideră că le-a făcut un bine membrilor familiei sale. A mai afirmat că, după ce i-a ucis pe fiecare în parte, ar fi comunicat telepatic cu sufletele lor, care i-au transmis că sunt bine“, a completat procurorul Dancă.

Monica Buliga şi cei doi copii ucişi vor fi înmormântaţi în satul Totoieşti (al comunei Tupilaţi), unde locuiesc părinţii femeii, care s-au mutat din urbea de sub Pietricica după ce s-au pensionat.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here