Marşul „Împreună pentru A8“ a trecut şi prin Neamţ

În perioada 7-10 septembrie a avut loc o amplă acţiune civică organizată pentru a sensibiliza guvernanţii cu privire la necesitatea construirii cât mai grabnice a Autostrăzii Târgu-Mureş – Iaşi. Aceasta s-a concretizat într-un marş auto prin toate localităţile care ar urma să fie traversate de autostradă, inclusiv cele din judeţul Neamţ. La manifestare au participat şi parlamentari, reprezentanţi ai autorităţilor locale – precum primarii din Piatra-Neamţ, Roman şi Târgu-Neamţ, dar şi reprezentanţii Consiliului Judeţean, care şi-au anunţat solidaritatea cu iniţiatorii încă de acum o săptămână.

„Am semnat în calitate de primar al municipiului Piatra-Neamţ susţinerea demersului civic «Împreună pentru A8» – Autostrada Ungheni – Iaşi – Târgu-Mureş, care va trece şi prin judeţul Neamţ. Moldova trebui să se dezvolte într-un ritm accelerat pentru a reduce decalajul economic faţă de celelalte regiuni ale ţării, iar autostrada reprezintă un factor esenţial pentru ca acest lucru să se întâmple. Nemţenii merită să fie mai aproape de Europa“, a fost mesajul transmis de primarul Dragoş Chitic.

Practic, prin acest demers, manifestanţii solicită Guvernului să aloce banii necesari demarării construcţiei tronsonului în bugetul anului 2018. Duminică a avut loc şi o sesiune de discuţii între participanţi şi organizatori, la care au fost prezenţi şi politicieni; concluzia a fost aceea că principala cauză a lipsei unei infrastructuri rutiere moderne în România o reprezintă orgoliile şi interesele politice.

(Roxana CHIRILĂ)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>