Acasă Eveniment Maşină incendiată

Maşină incendiată

835
0
DISTRIBUIȚI

 

Un autoturism Volkswagen Sharan a fost incendiat de un romaşcan în vârstă de 41 de ani, în seara de 19 aprilie, din motive conjugale. Flăcările au izbucnit pe la ora 20.30, la maşina parcată în faţa Blocului 2 de pe strada Dobrogeanu Gherea, în municipiul Roman.

Conform martorilor, incendiatorul a urcat întâi la apartamentul în care locuieşte iubita lui (care obţinuse un ordin de protecţie împotriva lui), iar acolo a izbucnit o ceartă. După episodul din apartament, individul a coborât în faţa blocului cu o sticlă de plastic în care avea o substanţă inflamabilă, a turnat-o peste maşină, după care i-a dat foc.

„Stăteam liniştit în casă şi, deodată, am auzit o explozie puternică, au zăngănit geamurile. Am ieşit la fereastră, unde am văzut maşina arzând. Am coborât repede, pentru că autoturismul meu era al doilea după cel care ardea. Un vecin a scos primul maşina, apoi eu. După ce am mutat noi maşinile, autoturismul care ardea a început să se deplaseze singur, cred că din cauza unui scurt circuit, s-o fi lipit ceva la demaror“, a povestit un vecin.

Pentru stingerea incendiului, la faţa locului au intervenit şase pompieri cu o autospecială. Din păcate, maşina a ars în proporţie de 90%, practic au rămas numai tablele, şi acelea deteriorate. După ce pompierii au stabilit că focul a fost pus intenţionat, cazul a fost preluat de poliţişti. Oamenii legii l-au reţinut pe făptaş, în condiţiile în care respectivul se afla sub control judiciar (anterior fiind arestat pentru săvârşirea de infracţiuni rutiere). El urmează să fie prezentat instanţei cu pro-punerea de încarcerare preventivă. Individul riscă între doi şi şapte ani de închisoare.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here