Acasă Eveniment Maşini acroşate de TIR

Maşini acroşate de TIR

338
0
DISTRIBUIȚI

l traficul pe E 85 în Roman a fost îngreunat timp de o oră

 

Un şofer din Republica Moldova a provocat un accident rutier în care au fost implicate patru autovehicule, în după-amiaza de 26 septembrie, la ora 16.30, aproape de calea de ferată de pe strada Ştefan cel Mare, în zona fostului Liceu nr. 1 din municipiul Roman.

Martorii susţin că basarabeanul în vârstă de 37 de ani, aflat la volanul unei Dacia Logan, a încercat să se strecoare între un autocamion şi alt autoturism, care aşteptau la semafor, pe sensul de mers spre ieşirea din oraş. Loganul s-a agăţat atunci de partea stânga-spate a TIR-ului şi, atunci când coloana s-a pus în mişcare, au fost „şlefuite“ alte două maşini care circulau regulamentar spre ieşirea din localitate.

„Din fericire, există doar o persoană rănită foarte uşor (o femeie de 33 de ani din maşina şoferului imprudent – n.r.), o simplă zgârietură la o mână. Sunt pagube materiale. Facem cercetări pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor care au condus la producerea evenimentului“, a declarat comisarul-şef Valentin Băetanu, şeful Biroului Rutier Roman.

La faţa locului au intervenit atât poliţiştii cât şi pompierii, aceştia din urmă curăţând carosabilul de scurgerile de combustibil. Din cauza accidentului, traficul pe E85 (tronsonul de la ieşirea din Roman către Suceava) a fost îngreunat timp de o oră, iar coloanele de maşini s-au întins pe aproximativ doi kilometri, pe ambele sensuri.

Tot marţi după-amiază, un alt eveniment rutier s-a petrecut pe bulevardul Roman Muşat, la intersecţia cu strada Aviatorilor din aceeaşi urbe muşatină. Poliţiştii au stabilit că un localnic de 50 de ani a vrut să traverseze pe la colţul intersecţiei, dar a fost luat în plin de un Audi (înmatriculat NT-01-ARC). Şoferul acesteia (de 28 de ani, din comuna Ion

Creangă) se deplasa dinspre cimitir către centru şi, conform martorilor, avea viteză, iar la un moment dat a făcut o depăşire pe contrasens şi a dat peste pieton. Niciunul din cei doi participanţi la trafic nu consumase alcool. Pietonul s-a ales cu un traumatism cranio-cerebral şi a fost preluat de un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă care l-a transportat la Spitalul Municipal Roman. Şoferul este cercetat penal pentru vătămare corporală din culpă.

Poliţiştii romaşcani au mai prins, în seara de 26 septembrie, pe strada Tineretului, un localnic de 41 de ani beat la volan, căruia i-au reţinut permisul şi i-au întocmit dosar penal. (Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here