Acasă Social Medic nemţean: „OSIM este o instituţie antinaţională, care blochează inventica românească“

Medic nemţean: „OSIM este o instituţie antinaţională, care blochează inventica românească“

1517
0
DISTRIBUIȚI

l dr. Filip Panait, recunoscut pentru invenţii medicale brevetate în domeniul tehnicii medicale, susţine că a descoperit invenţia care ar putea scoate petrolul din ecuaţia de transport rutier

Filip Panait, medic de familie în comuna Bâra, cunoscut pentru medaliile obţinute la diferite saloane naţionale şi internaţionale de inventică, este nemulţumit de respon-sabilii Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM). Medicul acuză că, în luna august, anul trecut, a transmis la OSIM documentaţia referitoare la un brevet de invenţie, însă nici până astăzi nu a primit un răspuns. „Pot să vă spun că Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci este un stat în stat şi pune frână inventicii româneşti, prin tot felul de tertipuri birocratice. În prezent, încă mai aştept un răspuns, la o documentaţie transmisă de mine  prin luna august, referitoare la un brevet de invenţie, deşi legea  prevede un termen de 60 de zile pentru aceasta. Am scris conducerii  OSIM, în octombrie, şi nu mi-a răspuns nimic. Aceasta este ţara! Pentru fiecare brevet am plătit taxe  de  aproximativ 2000 de lei, iar ei tot mă sabotează. Statul român nu doreşte să se modernizeze nicidecum, nici în plan social şi nici în plan ştiinţific. În spatele fiecărui brevet de invenţie stau mii de ore de studiu şi experimente extrem de costisitoare. Cu toate acestea, OSIM este o instituţie  antinaţională, care blochează inventica românească. Acolo ar trebui făcute nişte cercetări pentru a se vedea dacă domnii/doamnele nu vând ideile unor entităţi străine. O astfel de trădare ar fi de neacceptat“, a spus medicul Panait, care şi-a vărsat oful pe blogul său.

Înainte de a depune cererea de brevet, acelaşi medic a anunţat că proiectul pe care şi-l doreşte să fie lansat are în spate 10 ani de muncă şi vizează stocarea şi transferul de energie care să revoluţioneze tot ceea ce este la ora actuală pe piaţă. „Invenţia ar scoate petrolul din ecuaţia de transport rutier viitor, pentru că ar asigura alimentarea cu energie în timp scurt şi ar permite o autonomie în trafic de aproximativ 10.000 de km, atât pentru autovehiculele mici cât, mai ales, pentru cele de tonaj mare“, a mai spus dr. Panait. Deşi nu a putut să ofere prea multe detalii despre proiect, pentru ca alţi cercetători să nu-i pună în aplicare ideea, doctorul a dezvăluit sursa inspiraţiei sale. „Trebuie să menţionez că vor fi utilizate principiile care guvernează hematiile sanguine şi structuri care includ nanotuburi de carbon. Toate aceste abordări se bazează pe noi concepte teoretice despre fizică şi chimie, care nu se regăsesc în manualele de specialitate, dar care mă ajută sa deţin controlul absolut asupra lor, în următoarea sută de ani, simbolic vorbind“, a adăugat dr. Panait. Acelaşi medic a fost medaliat cu argint, în 2015, la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva, pentru invenţia numită „compresă chirurgicală pediculată“. O compresă despre care inventatorul a declarat, în mai multe rânduri, că este simplu de realizat, are un preţ de producţie scăzut, are capacitate de absorbţie variabilă, aderenţă redusă la ţesuturi, este biocompatibilă, asigură un mediu aseptic şi antiseptic, stimulează regene-rarea ţesuturilor afectate. (T. MARIAN)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here