Acasă Social „Medicii singuratici“ din spitalele nemţene

„Medicii singuratici“ din spitalele nemţene

2482
0
DISTRIBUIȚI

În spitalele de stat ale judeţului există medici care se pot considera singuri, dacă ţinem cont că în activitatea lor de zi cu zi nu au nici măcar un coleg de breaslă care prestează aceleaşi sarcini de serviciu. Dacă o parte dintre ei ar renunţa mâine la contractul de prestări servicii, ar pleca în concediu sau ar hotărî să-şi schimbe locul de muncă, spitalele unde îşi desfăşoară aceştia activitatea ar trebui să pregătescă lacătele pentru desfiinţarea unora dintre secţii/compartimente.

Potrivit datelor publicate pe site-urile spitalelor nemţene, la cea mai mare unitate spitalicească din judeţ există compartimente care funcţionează cu câte un medic. Este vorba despre  Compartimentul de chirurgie vasculară, unde singurul medic este Bogdan Olaru; Compartimentul Psihiatrie Pediatrică, din cadrul secţiei Psihiatrie, a cărui activitate este coordonată de dr. Margareta Paula Iliescu şi Compartimentul Neurochirurgie – deservit de dr. Elena Dragomirescu. Tot la Spitalul Judeţean, cabinetul de alergologie şi imunologie, din Policlinică, funcţio-nează sub parafa dr. Iuliana Cristina Carata. Tot singur se poate consi-dera şi medicul epidemiolog Doina Apetroaie, pentru care până acum nu s-a găsit niciun coleg. Spitalul Municipal de Urgenţă Roman are şi el singuraticii lui. Spre exemplu, Secţia recuperare, medicină fizică şi balneologie, cu 30 de paturi (dintre care 15 sunt destinate Compatimentului de reumatologie), este coordonată de dr. Ligia Ionescu. Tot la această unitate, Compartimentul Endocrinologie este dus în spate de medicul primar endocrinolog Silvia Măn-dăşescu, iar Compartimentul de oncologie medicală este în grija medicului primar oncolog Dorina Luchian. Compartimentul de prevenire şi control al infecţiilor nosocomiale numără şi el tot un singur responsabil, dr. Lidia Melinte. Spitalul Târgu-Neamţ „suferă“ în dreptul Secţiei Boli Infecţioase, unde lucrează ca medic doar Ioana Ecaterina Filip; la Reumatologie unde este dr. Iolanda Georgeta Richter şi Compartimentul Neonatologie, unde unicul neonatolog este Cristina Simona Imireanu. Spitalul de la Bicaz poate fi catalogat, la acest capitol, unul dintre cele mai vătămate. Pe fiecare compartiment există câte un singurul medic. De altfel, aşa cum am mai prezentat şi în alte articole, singurul angajat pe perioadă nedeterminată de acolo este medicul pediatru Georgiana Bulai.

Ceea ce este mai grav o reprezintă situaţia în care, din cauza absenţei acestor medici, pacienţii iau în mod forţat calea altor spitale fie din judeţ, fie din afara lui.

(M. TEODOROF)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here