Acasă Eveniment Megaescrocheria „Gaz pe Valea Muntelui“ aproape de final: Fostul primar Şchiopu, judecat...

Megaescrocheria „Gaz pe Valea Muntelui“ aproape de final: Fostul primar Şchiopu, judecat pentru un prejudiciu de 1,7 milioane

7696
2
DISTRIBUIȚI

Costică Şchiopu, fostul primar al comunei Ceahlău, nu a scăpat nici acum de „afacerea Gaz pe Valea Muntelui“ în care a aruncat banii şi pădurea comunei pe care o păstorea în 2006. El se va prezenta marţi la un nou termen în procesul în care procurorii nemţeni îl acuză de abuz în serviciu.

Deşi faptele s-au produs în 2006, primarul Şchiopu a ajuns la judecată abia în octombrie 2014, la opt ani de la momentul în care s-a constatat că a lăsat comunitatea pe care o conducea fără o suprafaţă importantă de teren, pentru o idee care s-a dovedit pe cât de năstruşnică şi nerealizabilă, pe atât de păguboasă.

Fostul primar de Ceahlău este judecat acum pentru că în 2005 a luat un împrumut, în numele primăriei, de la o firmă din Bacău (SC Rus Trans), în valoare de 130.000 de dolari, pe care

i-a folosit pentru a se asocia în firma Sapien, cea care trebuie să se ocupe de extinderea reţelei de gaz pe zona de munte, cuprinzând şi comuna Ceahlău. În schimbul banilor primiţi împrumut, Şchiopu şi-a convins consilierii locali să aprobe transferul unei suprafeţe de teren de 32,8 hectare din domeniul public în cel privat, pe care a pus-o gaj în contul datoriei. Cei care i-au băgat în cap ideea că poate aduce gaz în zonă, deţinătorii firmei GFS International INC Antigua – Barbuda, reprezentaţi de Iulian Ciomaga, un cunoscut ţepar din Iaşi, au dispărut cu banii.

După două luni, firma din Bacău

şi-a cerut banii înapoi. Neprimindu-i, a folosit ceea ce avea drept gaj şi a tăiat pădurea comunei pusă garanţie.

Poliţiştilor nemţeni le-au luat ani buni să pună cap la cap una dintre cele mai simple şi mai clare ţepe şi deşi au fost de nenumărate ori în comună pentru a audia juriştii, economiştii şi edilul au trimis dosarul la Parchet după foarte mulţi ani, mai că se prescria fapta.

În acest moment, procurorii nemţeni spun că suma pe care trebuie să o achite fostul edil după ce a pierdut banii comunei se ridică la 1.731.900 de lei, deşi una dintre expertizele de-puse la dosar arată că pădurea pierdută valora puţin peste 388.000 de lei.

Este foarte posibil ca la termenul de marţi, 16 februarie, de la Judecătoria Bicaz, Costică Şchiopu să pri-mească o primă sentinţă în acest dosar care are rolul de a scoate vinovaţii le iveală în acest caz, după 10 ani.

(A. NECHITA)

2 COMENTARII

  1. Domnule Alex Nechita, tin sa te informez ca la proiectul pentru aductiune de gaz metan pe Valea Muntelui, au participat un numar de 5 comune cu HCL , fara a fi amenintate cu vreun pistol la tampla! S-a dorit sa se imbunatateasca viata aspra a cetatenilor din Valea Muntelui si totodata sa se defriseze mai putin padurile pentru lemn de foc. Intr-o economie de piata , mai iei si „tepe”,domnule Nechita. „Tepe” au luat si sute de primari care au depus proiecte nationale si care nu au mai fost finantate nici in ziua de azi , inclusiv de iubitul tau Guvern Boc pe care l-ai slavit atata timp! De ce oare nu vorbesti nimic (nici n-ai facut-o de fapt, vreodata) si de realizarile Comunei Ceahlau si nu numai? Tin sa te anunt cu aceasta ocazie ca NU MAI CANDIDEZ CA PRIMAR la Ceahlau ,iar daca ai primit vreo „tema” in a ma denigra si a pune presiune pe Justitie , o faci de pomana!

  2. Gigel ala cu monedele confiscate este capul unui mic grup infractional.
    Confisca juristul orce in ZANESTI DE LA PAMANUTUILE familiilor la terenul de joaca a copiilor
    Un mic escroc cu figura de om serios

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here