Acasă Eveniment Microbuz izbit de TIR

Microbuz izbit de TIR

836
0
DISTRIBUIȚI

Ieri după-amiază, la Turtureşti (comuna Girov), în intersecţie drumului naţional Piatra-Neamţ – Roman cu drumul care duce spre Gura Văii, a avut loc un accident de circulaţie soldat cu rănirea unei persoane, după ce un TIR prevăzut cu o cisternă de transport ciment şi un microbuz de transport persoane s-au ciocnit.

Din primele cercetări, poliţiştii au stabilit că un pietrean în vârstă de 60 de ani conducea un microbuz de transport persoane (în care erau patru pasageri), pe direcţia Roman – Piatra-Neamţ (urmând să ajungă la Hoiseşti/ Mărgineni) şi, la un moment dat, cel mai probabil pe fondul neatenţiei, a intrat pe contrasens, izbind partea laterală-stânga a unui autotren, la volanul căruia se afla un bărbat de 36 de ani, din comuna Bodeşti. Microbuzul (înmatriculat NT-05-SSV, care aparţine firmei Auto Expres) a izbit TIR-ul (NT-39-TDM) în partea laterală pentru că şoferul autotrenului a apucat să tragă de volan pentru a evita coliziunea frontală. Impactul s-a soldat cu vătămarea şoferului de microbuz, care a refuzat să fie transportat la spital. Din fericire, niciunul din pasageri nu a fost vătămat. La faţa locului, pe lângă poliţişti şi echipajul SMURD au intervenit şi inspectorii specializaţi în control trafic rutier, care nu au constatat nicio neregulă în privinţa regimului transportului de persoane. Dat fiind faptul că evenimentul nu s-a soldat cu răniţi, momentan incidentul este catalogat ca unul fiind doar cu daune materiale. Oamenii legii au stabilit că niciunul din şoferii implicaţi în accident nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Ciocnirea dintre microbuz şi TIR a dus la îngreunarea circulaţiei vreme de aproximativ 30 de minute; cozile de maşini întinzându-se pe mai mulţi kilometri în ambele sensuri. (Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here