Acasă Administratie Ministrul Transporturilor : Promisiuni pentru drumuri asfaltate

Ministrul Transporturilor : Promisiuni pentru drumuri asfaltate

239
0
DISTRIBUIȚI

l potrivit declaraţiilor lui Răzvan Cuc, săptămânile viitoare va fi asfaltat complet drumul de la Taşca la Lacu Roşu, podul de la Preluca ar putea fi reparat până la sfârşitul anului iar pentru drumurile Piatra-Neamţ – Bicaz şi Bicaz – Poiana Largului, anul viitor se vor aloca banii necesari reabilitării

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a descins ieri în judeţul Neamţ pentru a se convinge la faţa locului de starea dezastruoasă a unei mari părţi din drumurile naţionale ce tranzitează zona.

Însoţit de preşedintele Consi-liului Judeţean şi de un întreg alai de angajaţi ai instituţiei, oficialul a ieşit din Piatra-Neamţ pe porţiunea recent refăcută de la Ursuleţ, după care s-a încumetat pe dâmburile Drumului Naţional 15. Vrând-nevrând, prima oprire a făcut-o pe podul de la Preluca, unde, a constatat necesitatea unei reabilitări urgente. Ministrul Cuc a spus chiar că refacerea podului ar putea fi realizată până la sfârşitul anului: „Din punctul meu de vedere acest proiect poate fi încadrat şi la o procedură de calamitate care merge mult mai repede. Faceţi toate procedurile necesare astfel încât să nu mai aşteptăm luni de zile după procedurile de achiziţii, licitaţii şi contestaţii. Fonduri aveţi, anul acesta se poate face. Trebuie doar să vă mobilizaţi.“

Zguduit bine pe drumul până la Bicaz, ministrul Transporturilor a promis că anul viitor vor fi alocate fonduri pentru asfaltarea întregului drum. „Vom aloca în 2018 fonduri pe partea de întreţinere. Trimiteţi la CNAIR estimarea de costuri şi vom vedea cum alocăm fondurile necesare pentru covorul asfaltic“, a spus ministrul Răzvan Cuc.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Ionel Arsene, a subliniat importanţa economică şi turistică a drumurilor Bicaz – Lacu Roşu şi Bicaz – Poiana Largului, încercând să sensibilizeze oficialul din guvern. Cel puţin la nivel declarativ, pare să fi reuşit, căci – deşi s-a spus de nenumărate ori că drumul de la Bicaz la Poiana Largului este imposibil de modernizat din cauza instabilităţii terenului – ministrul a dat garanţii că va scoate din izolare cea mai importantă zonă turistică a judeţului: „O investiţie de mare amploare în infrastructura rutieră din această zonă a judeţului va consta în refacerea DN15, de la Bicaz la Poiana Teiului. Vom aloca banii necesari pentru ca această zonă superbă să fie o sursă de venituri din turism şi nu numai“.

Tot în scop turistic, drumul de la Taşca până la Lacu Roşu va fi asfaltat complet. „Lucrarea asta se va realiza în următoarele săptămâni“, a subliniat ministrul Cuc.

Potrivit preşedintelui Ionel Arsene, costurile totale pentru reabilitarea drumului spre Poiana Largului se ridică la aproximativ 280 de milioane de lei. „Infrastructura rutieră din judeţ este mereu în atenţia mea, fie că vorbim despre drumuri judeţene, naţionale sau comunale, iar cu sprijinul colegilor mei din guvern voi reuşi ca în acest mandat să le pun la dispoziţie nemţenilor drumuri sigure, reabilitate şi modernizate“, a precizat Arsene.

În timpul vizitei în Neamţ mi-nistrul Răzvan Cuc a trecut şi prin Târgu-Neamţ şi Roman.

(Roxana CHIRILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here