Acasă Politica Mugur Cozmanciuc rămâne şeful liberalilor nemţeni

Mugur Cozmanciuc rămâne şeful liberalilor nemţeni

1020
0
DISTRIBUIȚI

l la lucrările conferinţei de alegeri au participat şi candidaţii de la şefia centrală a partidului – Ludovic Orban şi Cătălin Predoiu

După o perioadă suficient de lungă de interimat, timp în care a reuşit să atragă simpatia colegilor de partid, deputatul (până nu demult de Iaşi, iar acum de Neamţ) Mugur Cozmanciuc a fost ales preşedinte „plin“ al organizaţiei judeţene a PNL. Conferinţa a avut loc duminică, 2 aprilie, în prezenţa mai multor nume sonore din partid şi a 342 de delegaţi cu drept de vot din judeţ. Aşa cum era de aşteptat – fiind singurul candidat la preşedinţie, Mugur Cozmanciuc a primit votul de încredere din partea colegilor, secondat de echipa Laurenţiu Leoreanu – Eugen Ţapu, în calitate de prim-vicepreşedinţi. În ceea ce priveşte vicepreşedinţii, aceştia sunt în număr de 9: Adrian Ciobanu, Cătălin Drăguşanu, Florin Hopşa, Lucian Micu, Mihai Obreja, Mihai Stoica, Constantin Teodorescu, Bogdan Ţifui, şi nu în ultimul rând Dragoş Chitic – care vineri a fost votat şi preşedinte la organizaţia municipală a PNL.

Pe lângă invitaţii veniţi din alte judeţe (Iaşi, Vrancea), de la lucrările conferinţei nu puteau lipsi cei doi candidaţi la condu-cerea centrală a partidului – Ludovic Orban şi Cătălin Predoiu, care au profitat de ocazie pentru a-şi face campanie electorală (mai pe faţă sau mai voalat) printre liberalii nemţeni. În discursurile lor, cei doi au vorbit despre reorganizarea partidului, despre unitate, despre forţă sau despre caracter; nu au putut însă să nu amintească despre diferenţa uriaşă dintre rezultatele frumuşele obţinute anul trecut la alegerile locale şi cele neaşteptat de proaste de la parlamentare.

„Sper ca toţi cei care aţi fost implicaţi în această bătălie electorală veţi reuşi ca în 2020 judeţul să nu mai stea pe mâna interlopilor, ci să intre pe mâna oamenilor educaţi, serioşi, cinstiţi din PNL. La nivel naţional, vă spun din experienţa ultimilor doi ani, e o vorbă care zice «unde nu-i cap, vai de picioare»; din fericire, în PNL au început alegerile, din fericire, membrii PNL sunt chemaţi să ia destinul partidului în mâna lor. Voi aveţi puterea de a-i alege pe cei mai buni oameni. La nivel local deja i-aţi ales, la nivel judeţean o faceţi acum, iar la nivel naţional o veţi face în vară. (…) Eu candidez la funcţia de preşedinte al PNL nu pentru glorie personală, nu pentru avantaje personale, ci dintr-un profund sentiment de datorie morală faţă de acest partid şi pentru că ştiu că sunt unul dintre membrii PNL care are capacitatea de a oferi partidului ceea ce merită“, a spus Ludovic Orban.

De cealaltă parte, Cătălin Predoiu le-a transmis liberalilor nemţeni să ia deciziile cele mai bune, pornind de la trei întrebări : „Unde se află în prezent PNL? Unde se află în prezent România? Şi unde se află Europa?“. Nici acesta nu a ratat ocazia de a-i ataca pe principalii opozanţi politici (PSD) şi actuala guvernare.

Organizaţia judeţeană a PNL Neamţ a avut conducere interimară încă din anul 2014, după ce fostul deputat Dorinel Ursărescu şi-a dat demisia atât din funcţia de preşedinte, cât şi din partid. Venit de la Iaşi (iniţial provizoriu) Mugur Cozmanciuc a reuşit să-i convingă pe nemţeni că merită să conducă în continuare organizaţia, drept pentru care a primit votul lor fără nicio emoţie.

La nivel naţional, Congresul PNL este programat să se desfăşoare pe data de 17 iunie, fiind aşteptaţi să participe aproximativ 5.000 de delagaţi din întreaga ţară.

(Roxana ZAHARIA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here