Acasă Social Nesimţiţii de weekend

Nesimţiţii de weekend

1192
2
DISTRIBUIȚI

Mai mulţi pietreni care au ieşit, în weekend, să se relaxeze la o plimbare prin pădure, sau pe malul râului Bistriţa, s-au arătat oripilaţi de multitudinea gunoaielor aruncate de cei care au făcut picnicuri în acele zone, dar şi de pasivitatea autorităţilor care nu i-au măsuri pentru sancţionarea vinovaţilor. Unul din ei a şi fotografiat două astfel de zone în care mizerii de tot felul au fost aruncate în natură.

„Acum şi turiştii de sfârşit de săptămână se împart în categorii. Unii sunt căliţi total, nu mai strâmbă din nas când se uită în jur şi constată că suprafaţa de picnic s-a restrâns faţă de weekendul trecut. Pur şi simplu dau PET-urile cu piciorul mai încolo, se aşează gospodăreşte, iar la plecare lasă ambalajele peste tot, plus şerveţelele de masă, că oamenii se respectă, nu mănâncă aşa oricum. Alţii, care se cred semicivilizaţi, strâng gunoaiele în saci menajeri şi le lasă acolo. Nu pot să-mi dau seama ce au nemţii în plus şi noi nu… toată lumea spune ce bine este «afară». Cred că noţiunea de picnic este percepută altfel.

Dacă la noi, trebuie neapărat să se facă gălagie şi mizerie, cei de acolo îl percep ca pe o gustare în aer liber, în mijlocul naturii şi în linişte. Era o plăcere să îi vezi pe acei oameni de toate vârstele având pătura în carouri şi coşuleţul după ei. Unii veniseră cu bicicletele şi toţi se bucurau de vremea buna şi de weekend. Nu vedeai fum, nu auzeai gălagie, era curăţenie şi ordine. Tot ce se auzea era râsul celor prezenţi. Cât va trece ca şi noi să adoptăm acelaşi comportament? Întrebarea mea este unde avem in Piatra-Neamt un loc special amenajat de grătare pentru a putea evita pe viitor ecologizările venite din partea ONG-urilor pe râul Bistriţa sau pe lacurile din judeţ? Mai bine previi, nu? Avem şi instituţii abilitate ce e drept să ia măsuri dar… natura e mai frumoasă la un click pe Google sau în trecere prin anumite zone privind doar din maşină. Nu mai vorbim de instituţii sau asociaţii care au în concesionare anumite fonduri piscicole sau cinegetice, că acţiunile lor de prevenire sau ecologizare sunt doar pe hârtie“, a spus, revoltat, pietreanul Ştefan Ovidiu.

(Mihai SAVA)

2 COMENTARII

  1. Suntem într-un cerc vicios: nesimțiții fac mizerie, voluntarii fac curat.
    Autoritățile fac acțiuni și ședințe foto și tot așa, și tot așa.
    Ce amenzi? Ce amenajare de spații?
    Evul mediu n-a trecut. E aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here