Acasă Economic Noii directori de la Teatru, Muzeu şi Bibliotecă

Noii directori de la Teatru, Muzeu şi Bibliotecă

1350
0
DISTRIBUIȚI

În cadrul unei şedinţe extraordinare convocate vineri, 12 mai, consilierii judeţeni au votat trei proiecte privitoare la numirea în funcţie a noilor directori la instituţiile culturale rămase fără şefi după evaluările anuale, soldate cu rezultate nesatisfăcătoare. Astfel, în urma votului secret, aleşii au decis ca la Teatrul Tineretului să vină pe funcţie, ca interimar, Geanina Cărbunariu, la Bi-blioteca Judeţeană „G.T. Ki-rileanu“ – Mihaela Mereuţă, iar la Complexul Muzeal Judeţean – Dorin Nicola. Şi pentru că, odată cu demiterea foştilor manageri subiectul a stârnit controverse în spaţiul public (mai multe voci vorbind despre o maziliere cu iz politic a lui Liviu Timuş, Iulian Ghercă şi Adrian Alui Gheor-ghe) preşedintele Consiliului Judeţean şi-a făcut public punctul de vedere, mai mult forţat de împrejurări, ce-i drept, deoarece în şedinţa de numire a noilor directori, reprezentanţii ONG-ului care protestează împotriva schimbării au insistat să ceară explicaţii cu privire la aceste măsuri.

„Să spui că au fost destituiri politice şi numiri politice, e o mare aberaţie. Uitaţi-vă la nominalizările făcute pentru funcţiile de directori interimari şi o să vedeţi că nu au nicio legătuă cu politica, nici pe departe. În plus, aceste funcţii vor fi scoase la concurs, la care este liber să participe oricine îndeplineşte criteriile cerute; inclusiv foştii manageri se pot înscrie. (…) Eu vă asigur că nu a fost niciun fel de intervenţie politică în aceste concursuri de evaluare“, a spus Ionel Arsene.

Totodată, preşedintele Consi-liului Judeţean a punctat că nimeni nu a contestat calităţile profesionale sau contribuţia pe care cei trei directori demişi au adus-o culturii nemţene: „Vizată a fost strict activitatea managerială a dumnealor“, a completat acesta.

Întorcându-ne la interimarii numiţi ieri, pentru cei care nu îi cunosc, se cuvine să le facem o succintă prezentare. Astfel, Gea-nina Cărbunariu, şefa Teatrului Tineretului, este absolventă a UNATC Bucureşti şi până acum a deţinut funcţia de consultant artistic în cadrul instituţiei, Mihaela Mereuţă a fost numită manager la Biblioteca Judeţeană de pe postul de şef serviciu, iar arheologul Dorin Nicola a devenit şef la Complexul Muzeal după ce a deţinut funcţia de director adjunct.  (R. ZAHARIA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here