Acasă Social Număr dublu de urşi în pădurile judeţului

Număr dublu de urşi în pădurile judeţului

1850
2
DISTRIBUIȚI

Discuţiile apărute la nivel central în ultimele zile, referitor la numărul mare de urşi din pădurile patriei şi la incapacitatea autorităţilor de a-i ţine în frâu atunci când vine vorba despre interacţiunea lor cu oamenii, au ecou şi la nivelul judeţului nostru.

Potrivit unui raport întocmit recent de Agenţia pentru Protecţia Mediului referitor la numărul urşilor din pădurile nemţene, fără doar şi poate, aceştia sunt mult mai mulţi decât ar trebui, raportat la mărimea fondului cinegetic. Afirmaţia este susţinută de directorul Iulian Jugan, care a precizat că în anul 2017 în Neamţ au fost număraţi 443 de urşi, faţă de 175, cât ar fi normal. În continuare, de menţionat este faptul că faţă de 2016 efectivele au crescut cu 62; la fel şi numărul întâlnirilor dintre urşi şi oameni sau al contactelor cu gospodăriile acestora, contacte care de multe ori s-au lăsat cu victime. (Amintim cazul de anul trecut, când un nemţean din Taşca a fost grav rănit de un urs care i-a intrat în curte şi care a fost ucis ulterior prin ordin de ministru).

„În viitorul apropiat nu o să îmi fie frică să emit, dacă o să fie nevoie, un ordin de ministru privind vânătoarea“, a spus în urmă cu două zile ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.

În ceea ce priveşte planul de acţiune pe termen mediu şi lung, oficialul a declarat că vrea ciparea urşilor, dar şi a altor animale sălbatice, după modelul implementat în cazul câinilor cu stăpân, şi totodată a precizat că cetăţenii ar trebui să fie instruiţi pentru a şti cum să reacţioneze în cazul în care se întâlnesc cu urşii. (R.C.)

2 COMENTARII

  1. Sper din suflet ca să nu se dea această sentință de vânătoare. Este absurd! Îmi dau seama că este periculos, însă urșii au nevoie de natură și copaci. Duceți-i în altă parte. Nenumărate țări i-ar primi cu brațele deschise. Zic eu. Ori poate nu. Nu știu sigur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here