Acasă Eveniment O adolescentă s-a aruncat de pe barajul de la Bâtca Doamnei

O adolescentă s-a aruncat de pe barajul de la Bâtca Doamnei

606
0
DISTRIBUIȚI

l ea se afla în sistem de protecţie în cadrul Centrului „Ion Creangă“ Piatra-Neamţ

Ieri după-amiază, o fată de 15 ani şi-a pus capăt vieţii aruncându-se de pe baraj în lacul Bâtca Doamnei. Pompierii au fost alertaţi să intervină la ora 11.45 şi s-au deplasat cu opt subofiţeri, un ofiţer, două bărci, o autospecială de lucru, alta pentru scafandri, o ambulanţă SMURD de terapie intensivă mobilă cu doi paramedici) de la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava“), un medic şi un asistent de la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean Piatra-Neamţ.

Martorii spun că tânăra care a sărit în apă a lăsat lângă zidul barajului o sacoşă în care avea mai multe bunuri (un bilet de adio pus într-o folie de plastic şi un număr de telefon scris pe o foaie). Pompierii şi scafandrii au făcut căutări în zonă şi, după aproximativ 40 de minute, au găsit trupul fetei. Medicii au încercat să o resusciteze, însă manevrele au fost zadarnice.

De un an de zile, adolescenta se afla în sistem de protecţie în cadrul Centrului „Ion Creangă“ Piatra-Neamţ. Ea ajunsese în atenţia Direcţiei pentru Protecţia Copilului în iulie 2016, după ce a fost victima abuzurilor repetate petrecute în familie. „Copila era în evidenţa medicilor specialişti în neuropsihiatrie infantilă. De când a ajuns în centru, adolescenta a beneficiat de consiliere psihologică în mod constant, nu a dat semne de depresie şi nu a avut tendinţe suicidale“, au declarat reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului Neamţ.

Fata a dispărut din centru încă de luni. „Adolescenta a mers la şcoală iar după festivitatea de deschidere a anului şcolar a mers cu colegii de clasă în oraş, la o pizza. După-amiază a fost vizitată la centru de o colegă şi, în jurul orei 16.30, a anunţat supraveghetorul de serviciu că merge până la poartă să o conducă dar nu a mai revenit“, spun aceleaşi surse. Personalul de serviciu din cadrul centrului a sesizat dispariţia fetei la apelul de seară. „Conform procedurilor, am anunţat Poliţia care s-a deplasat în centru şi a demarat verificările. Adolescenta a mai plecat fără acord, de fiecare dată fiind anunţată Poliţia“, spun reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului.

Poliţiştii fac cercetări pentru a stabili împrejurările în care s-a produs nenorocirea. De asemenea, la Centrul „Ion Creangă“ a fost demerată o anchetă internă.

(Mihai SAVA)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here