Acasă Eveniment O judecătoare a amendat DIICOT cu 10.000 de lei

O judecătoare a amendat DIICOT cu 10.000 de lei

489
0
DISTRIBUIȚI

l sancţiunea a fost aplicată din cauza procurorului care a întârziat să vină în sală în două dosare

Caz rar în justiţia română înregistrat vinerea trecută (10 noiembrie), când o judecătoare care analiza dosarul a doi fraţi pietreni, arestaţi preventiv pentru că au făcut parte dintr-un grup specializat în furturi de sute de mii de euro în străinătate, a amendat Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), cu 10.000 de lei.

Evenimentul s-a întâmplat la Curtea de Apel Bucureşti, în următoarele împrejurări.

Judecătoarea Daniela Panioglu avea de analizat o contestaţie făcută de pietrenii Ioan şi Dragoş Mihai Ştirbu (membri ai „Academiei infractorilor“), împotriva deciziei prin care se dispusese menţinerea încarcerării acestora. Dosarul urma să intre în sală la ora 9, iar în astfel de cazuri este necesar să fie prezent şi procurorul de şedinţă. Reprezentantul DIICOT a întârziat, aşa că judecătoarea a amendat instituţia cu 5.000 de lei. La ora 10 urma să intre spre analiză „Dosarul bancherilor“, în care mai multe persoane din domeniul afacerilor şi cel bancar, printre care fraţii Ioan şi Vasile Creştin, precum şi Marius Locic, au fost trimişi în judecată de DIICOT pentru fraude bancare de 85 de milioane de euro.

Şi de această dată procurorul de şedinţă a întârziat, aşa că judecătoarea Panioglu a taxat iar DIICOT cu alţi 5.000 de lei. Respectivele amenzi vor fi plătite de instituţie, adică din buzunarele contribuabililor. (Mihai SAVA)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here