Acasă Administratie O nouă încercare: Primăria caută administrator pentru Piaţa Mărăţei

O nouă încercare: Primăria caută administrator pentru Piaţa Mărăţei

231
0
DISTRIBUIȚI

După câteva tentative eşuate, Primăria Piatra-Neamţ încearcă din nou să găsească un administrator care ar trebui să scoată Piaţa Mărăţei din impas. Este cunoscut faptul că hala agroalimentară la care facem referire e aproape pustie de ani de zile, fiind ţinută în viaţă doar de câţiva comercianţi care îşi vând legăturile de verdeaţă sau murăturile în condiţii improprii. În acest context municipalitatea a decis că obiectivul poate fi salvat doar prin concesionare, iar dacă la primele încercări nimeni nu s-a arătat interesat, speră că de această dată va apărea vreun doritor.

„Delegarea de gestiune prin concesiune este o opţiune atractivă care permite organizarea şi dezvoltarea unui serviciu public înalt calitativ, oferind cetăţenilor municipiului o zonă în care pot să-şi facă piaţa, organizată de către operatorul de serviciu cu acordul autorităţii administraţiei publice locale“ se arată în studiul de oportunitate privind iniţiativa.

Punctual, conform aceluiaşi document serviciul public de administrare, întreţinere şi exploatare a Pieţei Mărăţei va consta în întreţinerea şi exploatarea construcţiilor de orice natură din incinta obiectivului „Piaţa Mărăţei“ (clădiri, grupuri sanitare, etc); întreţinerea şi exploatarea instalaţiilor de utilitate publică (alimentare cu apă, canalizare, gaze naturale, energie electrică) şi asigurarea lucrărilor de igienizare, curăţenie, dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare, precum şi a lucrărilor de pregătire pentru iarnă a halei. În cazul în care se vor arăta firme interesate să preia obiectivul, durata contractului de concesiune va fi de 6 ani cu posibilitatea prelungirii cu încă trei, la solicitarea administratorului.

„În baza prezentului studiu de oportunitate, a caietului de sarcini şi a regulamentului privind de-legarea de gestiune a serviciului de administrare, întreţinere şi exploatare a Pieţei Mărăţei, se va organiza licitaţia publică deschisă, conform prevederilor legale în vigoare“, mai precizează reprezentanţii primăriei în document.

Fără să luăm în calcul Piaţa Centrală (care face obiectul unei situaţii mai delicate), Piaţa Mărăţei este singura din Piatra-Neamţ rămasă fără administrator după ce CMI Urban a cedat-o înapoi primăriei din considerente de natură financiară.

(Roxana CHIRILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here