Acasă Social Odată cu ghioceii, Pe malurile Cuejdiului au răsărit gunoaiele mai multe ca...

Odată cu ghioceii, Pe malurile Cuejdiului au răsărit gunoaiele mai multe ca niciodată

781
1
DISTRIBUIȚI

l terenul fostului bazar municipal oferă o imagine dezolantă

De ani de zile, pe malurile Cuejdiului, mai ales în zona Dărmăneşti, după topirea zăpezi răsar mândreţe de mormane de gunoi. Începând din zona fostului bazar şi până la podul situat în apropiere de Kaufland, primăvara îşi fac apariţia în peisaj cauciucuri, resturi de materiale de construcţii, pet-uri,  lighene, cârpe şi multe alte lucruri pe care „gospodarii“ din zonă le aruncă după ce fac ordine prin curţi, debarale sau boxe – după caz. Şi tot primăvara, cei de la firma de salubritate se apucă de adunat mizeriile riveranilor. Situaţia se tot repetă, însă nimic nu pare a-i sensibiliza pe cei pe care nu-i interesează ce se întâmplă dincolo de porţile lor şi nici cum arată zona în care locuiesc.

Surprinzător, nu doar în buza apei se găsesc gunoaie, ci şi, mai ales chiar, pe locul unde, până acum trei ani, a funcţionat Bazarul Municipal de pe strada Subdărmăneşti. În primăvara lui 2015, autorităţile locale găsiseră scuza că  abia ce se mutaseră comercianţii iar în urma lor au rămas tone de gunoaie. De parcă înainte de mutare, Bazarul Municipal ar fi excelat la capitolul curăţenie…  Însă era oarecum de înţeles. Acum, după trei ani, mizeria nu a dispărut şi este din ce în ce mai deranjantă. Gunoaiele, aduse de vânt (căci nimeni nu pare să fi fost tras la răspundere pentru ele), împânzesc întreaga suprafaţă, fiind răscolite de câinii fără stăpân aciuaţi pe acolo şi de şobolanii ce mişună nestingheriţi printre resturi. Terenul cu pricina – care are o suprafaţă generoasă şi se află amplasat într-o zonă rezidenţială a cartierului Dărmăneşti – ar fi trebuit să găzduiască (promitea, încă din ianuarie 2015 primarul Dragoş Chitic), fie locuinţe sociale, fie blocuri ANL. A rămas la fel de neîngrijit, ca de altfel întreaga zonă. O dovedesc ima-ginile pe care le-a surprins un tânăr pietrean, imagini care au fost postate pe internet – aşa, ca să vadă şi cei de prin alte părţi cum mai arată partea mai puţin văzută a Perlei Moldovei. Poate le vor vedea şi cei de la Primărie, şi cei de la Mediu.

(Liviu ILIE)

1 COMENTARIU

  1. Singura preocupare a celor de la Mediu este salariul.Mediul este doar asa, sa ia salariul.Afara cu putorile, cu banii pe care-i iau degeaba sa fie platita o firma serioasa care sa curete mizeria din jur.Traim intr-un oras infect!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here