Acasă Economic Parcul Natural Vânători Neamţ : în „Top 100 de destinaţii sustenabile“

Parcul Natural Vânători Neamţ : în „Top 100 de destinaţii sustenabile“

388
0
DISTRIBUIȚI

Parcul Natural Vânători Neamţ este singurul loc din Europa în care există zimbri în libertate, semilibertate şi în captivitate, parcul fiind recent inclus în „Top 100 de destinaţii sustenabile“, clasament internaţional realizat de experţi internaţionali în turism sustenabil.

În România, zimbrul a fost reintrodus în 1958, la două secole de la dispariţie, iar în urmă cu cinci ani, specialiştii din cadrul Parcului Natural Vânători Neamţ au eliberat primele exemplare în natură. În acest moment, numărul exemplarelor aflate în libertate în această arie protejată este de 35, dintre care 12 zimbri născuţi liberi, 6 viţei fiind născuţi în acest an, semn că proiectul de elibe-rare a zimbrilor în natură este unul de succes. În semilibertate se află alte 13 exemplare de zimbru şi 3 viţei născuţi în acest an, iar în captivitate alte 7 exemplare.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează trei nuclee de zimbri, la Bucşani, la Haţeg şi la Vânatori Neamţ, cu un efectiv total de peste o sută de exemplare.

(Natalia RÎŞTEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here