Acasă Economic Părinţii copiilor din Neamţ, chemaţi să protesteze la Consiliul Judeţean Iaşi

Părinţii copiilor din Neamţ, chemaţi să protesteze la Consiliul Judeţean Iaşi

894
0
DISTRIBUIȚI

Mai mulţi părinţi care au protestat de 1 iunie, în faţa Spitalului de Copii „Sf. Maria“ din Iaşi, au făcut apel către părinţii din Neamţ pentru a li se alătura la un protest de mai mare amploare în faţa Consiliului Judeţean Iaşi.

„Dorim să ne organizăm pentru un protest de amploare în faţa Consiliului Judeţean, pentru susţinerea finanţării urgente a reabilitării spitalului. Rog ieşenii, care îşi doresc sincer acest lucru, să vină alături de noi! Sper ca toţi ieşenii să lase nepăsarea, frica şi ruşinea deoparte şi să se implice în acest protest. Aşteptăm şi susţinerea celor din judeţele: Suceava, Botoşani, Neamţ, Vaslui, Bacău. Avem nevoie de sprijin şi implicare. Aştept să fiu contactat pe adresa de e-mail urtoicatalin@yahoo.com pentru a ne organiza“, se precizează într-o postare pe pagina de Facebook a lui Cătălin Urtoi, unul dintre cei care a iniţiat protestul de la spital. Părinţii din Iaşi au protestat vinerea trecută, exprimându-şi nemulţumirea faţă de condiţiile improprii din spitalul pentru copii. Acestora li s-au alăturat şi membri ai Alianţei Medicilor, care au avut o întrevedere cu managerul Spitalului „Sf. Maria“, Radu Terinte. Acesta, din urmă,

le-a explicat protestatarilor că unitatea este prinsă într-un proiect de reabilitare şi că, deocamdată, este imposibil să se facă alte intervenţii. Într-un memoriu înaintat CJ Iaşi, iniţiatorii protestelor au amintit despre mai multe nereguli de la spitalul cu adresabilitate regională: sunt necesare lucrări de reabilitare a faţadei; sunt necesare lucrări de deratizare, igienizare şi amenajare a grădinii spitalului; sunt necesare lucrări de amenajare a unei parcări decente şi asfaltare a drumului de acces în spital; la intrarea pacienţilor sunt executate lucrări improvizate şi insalubre, care dovedesc dezinteresul şi cârpeala; toaletele au obiecte sanitare degradate, ruginite, dormitoarele au mobilier distrus şi nefuncţional, tavane care stau să cadă, etc. (T. M.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here