Acasă Administratie Parking, din nou măr al discordiei în Consiliul Local

Parking, din nou măr al discordiei în Consiliul Local

951
0
DISTRIBUIȚI

Un proiect de hotărâre iniţiat de PSD şi ALDE în şedinţa Consiliului Local de joi a stârnit noi discuţii şi ironii în rândul aleşilor. De această dată protagonistul a fost viceprimarul Bogdan Gavrilescu, cel care a aruncat o ploaie de săgeţi înspre tabăra adversă (spre satisfacţia vădită a noilor colegi de alianţă – liberalii). Totul a pornit de la iniţiativa pesediştilor de a reduce preţul parcărilor de reşedinţă din municipiu cu 30 de procente; o idee susţinută în trecut şi de PNL şi care a făcut la acea vreme obiectul a nenumărate dispute în spaţiul public pietrean. Pentru că a fost readus la lumină, inevitabil, subiectul a stârnit din nou controverse. Mai precis, viceprimarul a venit cu un amendament prin care le-a propus colegilor din PSD şi ALDE ca, în cazul în care Parking ar fi acţionat Consiliul Local în instanţă (deoarece reducerea preţului la parcări nu e deloc convenabilă pentru bugetul societăţii), iniţiatorii proiectului să fie cei care să suporte eventualele despăgubiri. Ironia a făcut ca viceprimarul să-şi joace cartea după ideea propusă chiar de PSD-işti în acelaşi context, în urmă cu câteva luni.

„Aş dori să fac un amendament inspirat de declaraţiile domnului Victor Marghidan (n.r. – de la PSD) din 21 noiembrie 2016, şi anume, ca iniţiatorii acestui proiect de hotărâre să-şi asume plata din bani proprii a eventualelor despăgubiri cerute de societate, în a cărei activitate s-a intervenit politic“, a precizat Gavrilescu.

În replică, Victor Marghidan a declarat că îşi asumă orice vot dat în Consiliul Local şi astfel a dat startul contraatacului. În cele din urmă, însă, amendamentul a picat, aşa cum s-a întâmplat şi cu proiectul în sine.

Potrivit directorului Parking, Ionuţ Moroşanu, dacă iniţiativa ar fi fost aprobată „garantat ar fi urmat un proces“, deoarece, susţine acesta, „numai interesul cetăţeanului nu se urmăreşte în acest caz“. Managerul a mai completat că ideea de la care se porneşte e aducerea firmei în incapacitate de plată, pentru ca ulterior parcările să intre în administrarea unei firme private agreată de PSD şi ALDE.

(Roxana ZAHARIA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here