Acasă Administratie Pârtia, subiect fierbinte: Primarul vrea să o deschidă, consilierii PSD-ALDE „fac opoziţie“

Pârtia, subiect fierbinte: Primarul vrea să o deschidă, consilierii PSD-ALDE „fac opoziţie“

855
3
DISTRIBUIȚI

l luni, primarul propune din nou Consiliului Local alocarea sumei de 250.000 de lei pentru reparaţii la obiectiv l dacă va fi zăpadă iar temperaturile vor fi optime, schiorii se vor putea bucura de sportul preferat

Odată cu apropierea sezonului rece, pârtia de schi din Piatra-Neamţ a reintrat în atenţia autorităţilor. Municipalitatea vrea să investească în obiectiv, pentru ca episodul din iarna trecută să nu se mai repete – cunoscut fiind faptul că întreg sezonul rece acesta „a avut lacătul pe uşă“. Ori, o parte a consilie-rilor locali (cei din opoziţie) sunt împotriva iniţiativei considerând oportună investirea ba-nilor în alte lucrări. Aşa s-a întâmplat şi la şedinţa extraordinară convocată în urmă cu o săptămână, când primarul a propus o rectificare de buget, respectiv alocarea sumei de 250.000 de lei, în aşa fel încât anul acesta pârtia să devină funcţională. Ori, pentru că proiectul nu a întrunit numărul necesar de voturi (un ales de la PMP a absentat), edilul i-a convocat din nou pe aleşi lunea viitoare. „Noi vrem ca în această iarnă să deschidem pârtia de schi, pentru că ştiţi, anul trecut au fost foarte multe comentarii legate de acest subiect. S-au inventariat lucrările necesare, s-a făcut o estimare, şi pentru a putea deschide pârtia, sunt necesare aceste lucrări“, spunea primarul Dragoş Chitic în cadrul şedinţei anterioare.

Primăria suportă o parte din cheltuielile de funcţionare

Pentru a pregăti terenul pentru şedinţa legislativului de luni, Dragoş Chitic i-a invitat ieri la discuţii şi pe profesorii de schi din Piatra-Neamţ, pe şeful Serviciului Salvamont – Raul Papalicef dar şi pe reprezentanţii societăţii Perla Invest. „Cerinţele tehnice pe care pârtia trebuie să le îndeplinească vor fi rezolvate în perioada urmatoare, astfel încât la 1 decembrie să fim pregătiţi să deschidem pârtia dacă şi condiţiile meteo vor fi favorabile.“ a declarat Dragoş Chitic.

Şi, pentru că tot s-a adus în discuţie factorul meteorolo/gic, reamintim că acesta e motivul principal pentru care iarna trecută pârtia nu a fost funcţională – zăpadă insuficientă şi temperaturi care nu au permis depunerea unui strat suficient de gros; la toate acestea s-a adăugat starea tehnică proastă a suprafeţei de coborâre, care ar fi pus în pericol schiorii. „Dacă facem aceste lucrări de reparaţii mai rămâne doar partea legată de condiţiile meteo, care sperăm să fie mai bune iarna viitoare. În acest fel nu ne vom mai crampona de problemele tehnice şi schiorii se vor putea bucura de investiţie. Elementul de noutate este că am convenit cu cei de la Perla, societatea fiind în insolvenţă, să suportăm noi (n.r. – primăria) o parte din costurile de funcţionare. Pentru că până la urmă, pârtia este a noastră, a tuturor pietrenilor“, a completat primarul Chitic. (Roxana CHIRILĂ)

 

3 COMENTARII

 1. In ani trecuti, cand am avut ierni destul de blande si temperaturi pozitive, tunurile de zapada functionau non-stopt pentru a avea zapada pe partie. Din cate m-am documentat pe internet, 1 ora de functionare pentru un asemena tun de zapada este destul de costisitoare.

  Iarna trecuta, chiar a fost iarna dpv al conditiilor meteo. Am avut atat zapada cat si temperaturi scazute care ar fi permis functionarea tunurilor de zapada si mentinerea zapezii in conditii optime. In schimb, Acestea (tunurile de zapada) nu au functionat nici macar 1 ora.

  Partia nu a fost operationala datorita insolventei societatii care o administra la acea data nu dpv al conditiilor meteo.

  De ce s-a ajuns la insolventa? Simplu: Administatori numiti politic si tinuti in brate pe linie de partid, ca urmare a faptului ca au pupat in 3 litere persoana / persoanele potrivite la momentul oportun si care administratori nu au nici o tangenta cu partea de Managemnet.

  Am avut o bijuterie cu un potential fantastic (atragea turisti din judetele invecinate, turisti care lasau bani la noi in judet) si care acum se degradeaza de la o zi la alta, gratie “profesionistilor” care nu s-au ocupat de ea.

  • Partia nu a functionat deoarece nu a mai primit omologare din cate am aflat de pe la Perla Invest.
   A fost un control si au gasit ca nu exista punct de prim ajutor si mai mult contractul de colaborare cu Salvamont a fost reziliat de acestia din lipsa conditiilor …..ceva de genul acesta.
   Fara salvamont, post de prim ajutor si certificat de omologare administratorul nu-si permite sa deschida partia . Raspundere penala.

 2. Psd-ul ăsta, e un fel de “Gică Contra”. Numai decizii inverse intereselor pietrenilor. Și cu piața au procedat la fel.
  Da, vrem pârtia redeschisă cât mai repede. “Că sunt costuri?”. Nu ne interesează. Și dacă o țin închisă iar acele fonduri n-ar mai fi cheltuite și ar intra direct în ….”pungile lor”, ar fi mai bine ? Lasă, măcar să fie cheltuiți banii în folosul comunității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here