Acasă Eveniment Paznic înecat

Paznic înecat

2111
0
DISTRIBUIȚI

Ieri după-amiază, un bărbat de 60 de ani, angajat ca paznic la iazul fostului prefect Mihai Archip, în comuna Podoleni, a fost dat dispărut după ce colegul care venise să-i schimbe tura nu l-a mai găsit. Omul a văzut doar o haină şi o lopată lângă o copcă pe apă, aşa că a presupus că i s-a înecat colegul. Soţia celui dispărut, văzând că omul nu-i mai vine acasă,  a sunat la 112.

La locul evenimentului au intervenit poliţiştii şi pompierii, care au început căutările, folosind o barcă pneumatică şi un echipament special dotat cu o cameră subacvatică de luat vederi. Pe iazul îngheţat (care are o suprafaţă de aproximativ trei hectare) era o copcă, făcută pentru a asigura oxigentul peştilor, de aceea se bănuieşte că paznicul a căzut în apă când a cedat gheaţa sub el. Pe la ora 15.30, cadavrul acestuia a fost găsit şi scos la mal. Trupul urmează să fie transportat la Serviciul de Medicină Legală, pentru necropsie. Inspectoratul Teritorial de Muncă a declanşat o anchetă în acest caz.

Bărbatul căutat în iaz era soţul poştăriţei din localitate, fost mecanic de locomotivă la Direcţia Generală a Re-zervelor Statului. După desfiinţarea căii ferate, el s-a angajat ca paznic şi lucra în ture de câte 24 de ore.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here