Acasă Administratie Pe motiv că perturbă buna funcţionare a oraşului, Primarul Chitic a dat...

Pe motiv că perturbă buna funcţionare a oraşului, Primarul Chitic a dat ordin de evaluare a activităţii viceprimarilor

761
0
DISTRIBUIȚI

Pentru că legea îi permite acest lucru, şi ca urmare a contradicţiilor interminabile din plenul Consiliului Local, primarul Dragoş Chitic a anunţat ieri de la pupitrul filialei municipale a PNL, că a demarat evaluarea activităţii viceprimarilor Luminiţa Vîrlan (PSD) şi Bogdan Gavrilescu (PMP). Motivul invocat de edil îl reprezintă atitudinea „de neînţeles“ a celor doi secunzi din  cadrul şedinţelor de Consiliu, unde votează „după cum le dictează şefii de partid, nicidecum raţiunea“ (n.r. cu ţintă directă la liderii PSD).

„Este vizibil faptul că tot ceea ce este condus acum de PSD la nivel local funcţionează prost: Spitalul Judeţean – gândaci, bolnavi umiliţi, societatea  ApaServ – avarii foarte dese, preţ mare la apă, societatea Troleibuzul – în prag de faliment, Teatrul Tineretului – subfinanţat, în imposibilitatea de a-şi continua festiva-lurile cu tradiţie, şi lista poate continua. Domnilor şi doamnelor din PSD, chiar vreţi să ne distrugeţi oraşul? Noi ne luptăm să avem un oraş verde cu un transport public nepoluant, vorbim tot mai des de smart-city, iar PSD-ul ne scoate de pe trasee singurul mijloc de transport ecologic – troleibuzele. Tot ce este condus de PSD la nivel local se degradează, iar cetăţenii sunt cei care au de suferit. Îi anunţ că nu le vom permite să ne distrugă oraşul. Pentru că sunt lucruri care nu funcţionează în admi-nistraţia locală, am demarat o evaluare a celor doi viceprimari, iar după ce o voi finaliza, voi lua o decizie care poate merge până la retragerea atribuţiunilor. Rolul unui viceprimar indiferent de partidul din care face parte este să contribuie la bună funcţionare a oraşului şi nu să o perturbe. Rolul unui viceprimar este să dezvolte oraşul şi nu să-l îngroape. Un viceprimar trebuie să susţină în Consiliul Local proiectele benefice pentru comunitate, nu să le blocheze executând necondiţionat comanda primită de la partid“, a spus primarul Dragoş Chitic.

Printre altele, acesta le reproşează viceprimarilor faptul că, nu de puţine ori, i-a consultat înaintea supunerii la vot a unor proiecte, aceştia s-au arătat iniţial de acord şi au venit chiar cu pro-puneri constructive, după care în plen au dat vot negativ, fără nicio explicaţie. Fără rezerve, Chitic mai spune că „în Piatra-Neamţ s-a reinstaurat dictatura“.

Surprinzător sau nu, la finalul discursului, primarul a vorbit despre Bogdan Gavrilescu în termeni laudativi – spunând despre acesta că are totuşi o atitudine „corectă şi constructivă“, lucru care l-a determinat ulterior pe vicele în cauză să se declare onorat. „Sunt onorat de spusele domnului primar. La nivelul conducerii primăriei există comunicare şi consultare şi atât timp cât voi fi acolo voi pune la bătaie toată experienţa acumulată în ultimii ani în mediul privat, pentru ca lucrurile să meargă bine în oraş“, a declarat Gavrilescu. Privitor la evaluarea comandată de Chitic, viceprimarul PMP a menţionat că o ana-liză este normală şi binevenită, pentru a vedea dacă oamenii cu care lucrează primarul şi-au făcut treaba. Totodată acesta a spus că, după rezultatele acestui „audit“, se gândeşte să-şi facă şi o autoanaliză a activităţii de până acum din primărie.

(Roxana ZAHARIA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here