Acasă Administratie Piaţa Centrală, târgul insalubru din Piatra-Neamţ

Piaţa Centrală, târgul insalubru din Piatra-Neamţ

2599
5
DISTRIBUIȚI

l cel mai dezgustător sector este cel al brânzeturilor l mirosurile pestilenţiale împânzesc piaţa l autorităţile şi clienţii nu par a fi deranjaţi de mizeria în care sunt vândute produsele alimentare

Piaţa Centrală din Piatra-Neamţ se desprinde de oraş, ruptă de spoiala urbană, transformată într-un vast târg, în care lume pestriţă caută de-ale gurii şi nu numai. Piaţa agroalimentară, într-o urbe cum este Piatra-Neamţ, adică pretenţioasă sub toate aspectele, arată deplorabil. Jegul a cuprins întreaga zonă. Comercianţii îşi vând marfa în condiţii mizere, chiar sub ochii autorităţilor. Alături de pâine şi plăcinte, aşezate pe lăzi printre picioarele oamenilor, în praf, sunt şi chiloţi, ciorapi, lighene şi alte cele trebuincioase în gospodării, într-o mare de mizerie. Nu mai departe, tarabele pline ochi cu legume şi fructe îşi aşteaptă cumpărătorii. Pepeni găseşti oriunde vrei, în această zonă, alături de containere pline cu gunoaie, depozitaţi acolo unde comercianţii au găsit loc. Adică pe jos, în praf. Marfă este din abundenţă. La fel şi murdăria.

În piaţa acoperită de abia se poate respira. În spaţiul închis, fără ventilaţie pe măsură, în aerul încins şi mirosuri greu de suportat, co-mercianţii vând carne, peşte, conserve care fierb, probabil, la ce căldură e înăuntru, prăjituri, alături de lumânări, pantofi şi alte asemenea produse.

Dintre toate însă, cel mai dezgustător sector este cel al laptelui şi al brânzeturilor. Deşi sectorul este amenajat în aer liber, mirosurile dezgustătoare, cele de brânză răscoaptă la soare şi cele de dejecţii, sunt foarte puternice şi alungă imediat orice idee de cumpărături. Asta nu înseamnă că produsele expuse sub razele soarelui, bâzâite de muşte şi de alte insecte, în condiţii insalubre, nu îşi au cumpărători. Comercianţii sunt nepăsători, la fel şi clienţii. Chiar la capătul podului de peste Cuiejdi, în praful ridicat de maşinile care tranzitează zona, în mirosurile de dejecţii care străbat de sub pod, în căldura sufocantă, o vânzătoare are expuse câteva zeci de ouă la vânzare. Şi, culmea, are şi clienţi.

Comercianţii din Piaţa Centrală sunt împânziţi peste tot în acea zonă şi, în această perioadă, când legumele şi fructele sunt vândute la preţuri acceptabile pentru buzunarul fiecăruia, a devenit foarte animată. Oamenii, veniţi din întregul judeţ, fac cumpărături mai multe, mai puţine, după buget. Niciunul nu pare deranjat de mizerie, de mirosurile insuportabile, de marfa aruncată efectiv pe tarabe sau pe jos, de colbul care se ridică la o suflare de vânt sau de maşinile care circulă în zonă. Nici autorităţile nu par a fi deranjate de situaţia de-a dreptul jalnică din Piaţa Centrală.

Comercianţii spun că nu au încotro, că până nu vor ajunge să îşi vândă produsele în condiţii bune, în noul spaţiu ce va fi dat în folosinţă în cele din urmă, fac compromisuri.

(Natalia RÎŞTEI)

5 COMENTARII

  1. Piata centrala ar trebui inchisa total.Fructe si legume se gasesc in supermarketuri care au aceeasi origine ca si cele din piata,iar acolo sa-si faca sediu PSD-ul.

  2. „în căldura sufocantă, o vânzătoare are expuse câteva zeci de ouă la vânzare. Şi, culmea, are şi clienţi.”’ Hai, inteleg…branza sau alte produse. Dar ouale,draga duduie? Ai fost vreodata la tara sa vezi ”procesul tehnologic” de fabricare al oualelor? Stii ca de cele mai multe ori, acestea au chiar gainatz pe ele? Sau dumneata le mananci intregi? Haaai….las-o ”moarta” , ca nu stii ce vorbesti !

  3. Primaria a trimis jandarmii care patruleaza de o buna perioada de timp in jurul Orionului sa nu cumva sa indrazneasca cineva sa vanda cateva legaturi de patrunjel de gradina pentru cativa lei si o paine !!!! BRAVO PRIMARIA PIATRA NEAMT!!! Ce se intampla in jurul pietei centrale este perfect !!! Unde este ptotectia consumatorului???

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here