Acasă Eveniment Piatra-Neamţ – Grinţieş, drumul morţii

Piatra-Neamţ – Grinţieş, drumul morţii

1087
1
DISTRIBUIȚI

În zilele de 19 şi 20 mai, poliţiştii Serviciului Rutier au acţionat pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, în principal pe DN 15 Grinţieş – Bicaz – Piatra-Neamţ – Costişa, sector unde, până în prezent, au avut loc nouă accidente rutiere, soldate cu zece morţi, opt răniţi grav şi patru uşor. Nenorocirile s-au întâmplat din cauza vitezei excesive şi a depăşirilor neregulamentare. Dintre acestea, cinci accidente (soldate cu nouă morţi, cinci răniţi grav şi trei uşor) au avut loc doar pe sectorul de drum Piatra-Neamţ – Grinţieş.

Cu ocazia verificărilor, oamenii legii au aplicat 87 sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 11 permise, dintre care opt pentru viteză, două pentru consum de alcool şi unul pentru o depăşire neregulamentară. De asemenea, agenţii rutieri au constatat două infracţiuni la regimul circulaţiei. Printre cei care au încălcat legea se află şi un băcăuan în vârstă de 24 de ani, fără permis depistat beat la volan, pe 21 mai.

Pe aceeaşi linie rutieră se înscrie şi un accident soldat cu cinci victime, care s-a petrecut în după-amiaza de 20 mai, în comuna Horia. Din cercetări a reieşit că un bărbat de 56 de ani, din Trifeşti, conducea un taxi dinspre satul Cotu Vameş către municipiul Roman şi, la o intersecţie cu strada Castanilor, a făcut stânga fără să se asigure. În depăşirea lui se afla un alt autoturism, drept pentru care cele două maşini s-au ciocnit. Ambii şoferi şi trei pasageri din taxi (o femeie de 64 de ani plus doi copii, băiat şi fată, de 13 şi 14 ani) s-au ales cu mai multe contuzii şi traumatisme craniene. Victimele au fost transportate cu ambulanţa la Spitalul Municipal Roman. Niciunul din conducătorii auto implicaţi în eveniment nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, iar cel vinovat este cercetat pentru vătămare corporală din culpă. (Mihai SAVA)

1 COMENTARIU

  1. Un drum in stare perfecta, mai ales de la Bicaz la Grinties, pe care soferii iresponsabili merg cu peste 100 la ora.Un radar permanent la hangu ar fi necesar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here