Acasă Economic „Plăieşii“ au câştigat încă un trofeu

„Plăieşii“ au câştigat încă un trofeu

877
0
DISTRIBUIȚI

La finalul săptămânii trecute, Clubul Copiilor Roman a fost gazda celei de-a treia ediţii a Festivalului interjudeţean de datini şi obiceiuri româneşti „In memoriam Constantin Alexe“. Evenimentul a avut loc în Parcul Municipal din Roman, şi s-a adresat tuturor copiilor din unităţile şcolare din întreaga ţară, cu vârste cuprinse între 4 şi 19 ani.

Concursul s-a desfăşurat pe două secţiuni: solişti – o piesă din repertoriul interpretului; ansambluri şi grupuri. Jurizarea concurenţilor s-a făcut pe categorii de vârstă, după următoarele criterii: costumele populare, repertoriul, exprimarea scenică, strigăturile şi durata interpretării.

Trofeul festivalului a fost câştigat de Ansamblul „Plăieşii“ de la Clubul Copiilor Târgu-Neamţ, grup multiplu laureat la festivalurile de profil derulate în ultimi ani. Pe locul I, la categoria grupuri, s-a clasat Ansamblul „Florile Siretului“ de la Clubul Copiilor Roman. Secţiunea solişti a fost câştigată de Larisa Oprea, elevă la Colegiul Tehnic „Petru Poni“ din Roman.

(Liviu ILIE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here